Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΑΘΗΝΑ: Οι εργαζόμενοι μίλησαν• απεργιακά, μαζικά!

Η δημοσκόπηση του... δρόμου έδειξε πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ. Η συναίνεση-υποταγή που θέλει να επιβάλει η αστική προπαγάνδα των κυβερνητικών επιτελείων και των ΜΜΕ, διαψεύστηκε πανηγυρικά από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές στις δύο συγκεντρώσεις της Αθήνας, με σαφώς μαζικότερη τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που εκτεινόταν από την άμαζη εξέδρα στο Πεδίο του Άρεως μέχρι το πυκνότατο Μουσείο και το Πολυτεχνείο.
Δεκάδες τα πανώ των σωματείων, πολλοί οι νέοι εργαζόμενοι, με πείσμα και δυναμισμό, και... άφαντη η ΠΑΣΚΕ. Η κυβερνητική παράταξη, έχοντας κάνει τη διαλυτική της προπαγάνδα όλες τις προηγούμενες ημέρες, έλαμψε δια της απουσίας της, αφήνοντας τη στήριξη της απεργίας κυρίως στις δυνάμεις της Αριστεράς και τους νέους εργαζόμενους. Και -παρ’ όλα αυτά- η μαζικότητα ήταν εντυπωσιακή.
Μαζική και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το οποίο φρόντισε να φύγει, για μια ακόμη φορά, άρον-άρον από την Ομόνοια προκειμένου να μην συναντηθεί με τα... μιάσματα που διαδήλωναν στην Πατησίων.
«Κακές υπηρεσίες» επέλεξαν, λοιπόν, να προσφέρουν μαζικά οι εργαζόμενοι της Αθήνας στην αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που δικαιολογεί και τις λυσσασμένες απανωτές επιθέσεις των ΜΑΤ που είχαν ξεκάθαρο στόχο να διαλύσουν τη διαδήλωση. Σύννεφο τα... καταργημένα χημικά, υπερωρίες έκανε η «φυσούνα», και πάντα με πρόσχημα τους γνωστούς «επαναστάτες της βιτρίνας» και του «επαναστατημένου» μικροαστισμού που χτυπάει και το βάζει στα πόδια, αφήνοντας τους υπόλοιπους διαδηλωτές να πληρώσουν το λογαριασμό και να υπερασπιστούν τη διαδήλωση. Παρ’ όλα αυτά, οι διαδηλωτές όχι μόνο αντιστάθηκαν σθεναρά, υπερασπίστηκαν και ολοκλήρωσαν την πορεία τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κοντραρίστηκαν σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ τα οποία κάποιες φορές βρέθηκαν ιδιαίτερα στριμωγμένα.
Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ της Ταξικής Πορείας με κεντρικό σύνθημα «Φραγμός στο μεσαίωνα», καθώς και των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Συνολικά, μπορεί η Αθήνα να μην «βούλιαξε», αλλά η σημερινή διαδήλωση αποτέλεσε ένα πολύ καλό απεργιακό ξεκίνημα στον αγώνα για την ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας» και της σαρωτικής επίθεσης του κεφάλαιου. Την απαιτούμενη συνέχεια οφείλουν να την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Κι άλλες φωτογραφίες:




Δεν υπάρχουν σχόλια: