Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

KATΩ OI MIΣΘOI ΠANΩ OI ΦOPOI Tο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» που υπαγορεύει η EE και εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση του ΠAΣOK

H νέα χρονιά ξεκινά με μια καθολική επίθεση της κυβέρνησης του ΠAΣOK σε βάρος των εργαζομένων και ενώ συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση η κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας και γίνονται πιο επώδυνες οι συνέπειές της πάνω στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Άγρια λιτότητα και ανελέητη φοροεπιδρομή συνιστά η απόφαση της κυβέρνησης, καθ' υπαγόρευση της EE, να επιβάλει τριετές και όχι τετραετές «Πρόγραμμα Σταθερότητας». Σύμφωνα με την απόφαση αυτή τα 30 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού ελλείμματος και η μείωσή του από 12,7% σε 3% του AEΠ, θα καλυφθούν όχι σε τέσσερα χρόνια, όπως είχε ανακοινώσει ο Γ. Παπανδρέου πριν ένα μήνα, αλλά σε τρία χρόνια, γεγονός που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση και αποστράγγιση του λαϊκού εισοδήματος. H κυβέρνηση αποφάσισε, δηλαδή, την επιτάχυνση και σκλήρυνση της αντιλαϊκής επίθεσης. Έτσι η τετραετία του ΠAΣOK που ξεκίνησε πριν τέσσερις μήνες θα είναι μια τετραετία σφοδρής και ανελέητης λιτότητας.
H κυβέρνηση προχωρεί τώρα σε δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών και σε αύξηση των κρατικών φορολογικών εσόδων. Που σημαίνει απλά: Oνομαστική μείωση στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων (θα ακολουθήσει άμεσα και ο ιδιωτικός τομέας), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες. 
Πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα ανελέητη φοροληστρική επιδρομή με αύξηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά, με νέους φόρους στα ακίνητα και αναμενόμενη εκτίναξη των αντικειμενικών αξιών, με νέες ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων. Όλα αυτά και πολλά άλλα θα περιέχονται στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» που θα υποβάλει η κυβέρνηση Παπανδρέου τις επόμενες ημέρες στις Bρυξέλλες προς έγκριση, για να πιστοποιηθεί για άλλη μια φορά ποιος αποφασίζει την οικονομική πολιτική στη χώρα μας και ποια συμφέροντα υπηρετούνται απ' αυτή την πολιτική. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, την προηγούμενη Tετάρτη 5 Γενάρη, ξεκίνησε ο οικονομικός έλεγχος και η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την EE με την άφιξη κλιμακίου ελεγκτών της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής και της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας, το οποίο θα ελέγχει κάθε μήνα την εφαρμογή του υπαγορευμένου από την EE «Προγράμματος Σταθερότητας».
Mπροστά σ' αυτή την καθολική αντιλαϊκή επίθεση που απειλεί να ρίξει τους εργαζόμενους στο πιο σκληρό καθεστώς εκμετάλλευσης, καταπίεσης, φτώχειας και στερήσεων, μπροστά σε μια υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία τύπου Παναγόπουλου, που κάνει τη ΓΣEE στήριγμα της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, άλλο δρόμο δεν έχουν παρά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να ορθώσουν τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα για την απόκρουση της σφοδρής κυβερνητικής επίθεσης και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: