Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Επιστολές προς Παπανδρέου, Τέντε Λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία καταλογίζει η μητέρα του Αλ.Γρηγορόπουλου





Επιστολές προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε απέστειλε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Βερτζίν Τσαλικιάν. Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ζητά για άλλη μια φορά τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα και όχι στην Αμφισα, ενώ στην επιστολή προς τον κ. Τέντε καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα.
Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιείται και στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, αντιτάσσεται για ακόμη μία φορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου να διεξαχθεί η δίκη του ειδικού φρουρού Επ.Κορκονέα που κατηγορείτια για τη δολοφονία του παιδιού της, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας και ζητάει την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Στην επιστολή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «επιτακτική ανάγκη και ελάχιστο χρέος στη μνήμη του νεκρού παιδιού μου με αναγκάζει να σας γράψω την παρούσα επιστολή, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη για τη δολοφονία του, αφού προηγούμενες αιτήσεις μου και παραστάσεις των δικηγόρων μου προσέκρουσαν, εντελώς αδικαιολόγητα κατά την άποψή μου, στον κυματοθραύστη κρατικών και Πολιτειακών Οργάνων».
Παράλληλα, αναφέρεται στις δυσκολίες διεξαγωγής της δίκης στην Αμφισσα υπογραμμίζοντας ότι τη Δευτέρα η μητέρα της εισήχθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, κάτι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα για την μεταφορά της στην Αμφισσα που θα διεξαχθεί η δίκη.
Ακόμα, στην επιστολή της αναφέρει ότι τής είναι αδιανόητο πως η συντεταγμένη πολιτεία φέρεται να αδυνατεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή μιας εκ προοιμίου δίκαιης δίκης, επιλέγοντας τόπο διεξαγωγής της την Αμφισσα.
Επιστολή προς Ι.Τέντε
Στην επιστολή προς τον εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε, μέσω του δικηγόρου του, η κ. Τσαλικιάν καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση, αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα των δύο ειδικών φρουρών, που φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου της και ζητάει να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας στις 20 Ιανουαρίου 2010.
Μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή της: «Υπό την ιδιότητα της πολιτικώς ενάγουσας στην υπόθεση της δολοφονίας του υιού μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θέτω υπό την κρίση σας τα ακόλουθα σφάλματα και παραλείψεις της μέχρι τούδε διαδικασίας, τα οποία χωρίς να θέλω να αποδώσω σε κανέναν πρόθεση συγκάλυψης, αντικειμενικά παρεμποδίζουν την ανακάλυψη της αλήθειας και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, δημιουργούν δε προϋποθέσεις προνομιακής μεταχείρισης των κατηγορουμένων.
» Ειδικότερα: 1. Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρισαν εσφαλμένα τον δόλο του πρώτου κατηγορουμένου Επ.Κορκονέα ως ενδεχόμενο, καίτοι ήταν άμεσος δόλος πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο.
» 2. Τόσο η ανάκριση όσο και τα βουλεύματα δεν ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί επιπροσθέτως και απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον κατά ενός ακόμη προσώπου, του μαθητή Ν.Ρ., ο οποίος κατέθεσε ότι ο Επ.Κορκονέας «πυροβόλησε προς το μέρος του» (ας μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν δύο πυροβολισμοί).
» 3. Ουδόλως αναζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η δεύτερη βολίδα που έριξε ο Επ.Κορκονέας.
» 4. Η δίκη μεταφέρθηκε στην Αμφισσα χωρίς μάλιστα να αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η επιλογή της Αμφισσας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, αφού:

» 5. Δεν κλητεύτηκαν από τον Εισαγγελέα ουσιώδεις μάρτυρες.
» 6. Δεν αναζητήθηκε ο υπηρεσιακός φάκελος των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές καταδίκες και να εκτιμηθεί η προσωπικότητα αυτών».

Ήδη η επιστολή διαβιβάστηκε από τον Τέντε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας.


Πηγή:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: