Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μόνιμη δράση της CIA



Μέγας σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία, τέτοιος που προκάλεσε και διαταγή προκαταρκτικής έρευνας εκ μέρους των εισαγγελικών αρχών, όσον αφορά δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού VanityFair βάσει του οποίου η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA αμέσως μετά την 11η Σεπτέμβρη έστειλε στο Αμβούργο ομάδα εκτελεστών της Blackwater για να δολοφονήσουν Γερμανό πολίτη.
Με βάση το ρεπορτάζ, ο ύποπτος συριακής καταγωγής Μαμούν Νταρκαζανλί, παρακολουθούνταν επί βδομάδες όμως η εκτέλεσή του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω του ότι η Ουάσιγκτον άλλαξε τελικά γνώμη! Την ίδια στιγμή, το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι τουλάχιστον 25 πράκτορες της CIA αλώνιζαν στην κυριολεξία στη Γερμανία μετά την 11η Σεπτέμβρη, με στόχο την απαγωγή υπόπτων ή ακόμη και την εκτέλεσή τους και η Γερμανία ήταν στο επίκεντρο καθώς ο Μοχάμεντ Ατα, ο οποίος φέρεται ως κύριος εκτελεστής της ενέργειας ενάντια στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου ζούσε και δρούσε στο Αμβούργο. Κατά το Spiegel ωστόσο το σχέδιο εκτέλεσης δεν προχώρησε, καθώς δεν το επέτρεψε ο γερμανικός τομέας της CIA υπό το σκεπτικό ότι «είναι φίλη χώρα» και ότι «χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τη βάση τους στη Γερμανία».
Πάντως εκτός των εισαγγελικών αρχών που έχουν διατάξει ήδη έρευνα το ζήτημα απασχόλησε και το γερμανικό κοινοβούλιο καθώς βουλευτές κατήγγειλαν ότι η CIA κάνει ό,τι θέλει στη Γερμανία χωρίς να λογοδοτεί στις αρχές της χώρας, παραβιάζοντας έτσι την πράξη την κυριαρχία της. Κατηγόρησαν επίσης και τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, την BND, που δήθεν ...δεν αντελήφθη το παραμικρό.
Ας σημειωθεί ότι η έρευνα που ξεκινά στη Γερμανία είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε κράτος - μέλος της ΕΕ σχετικά με τις παράνομες και δολοφονικές ενέργειες πρακτόρων της CIA καθώς τον προηγούμενο Νοέμβριο ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε 23 πράκτορες της CIA για την απαγωγή ενός Αιγύπτιου ιμάμη από το Μιλάνο, ο οποίος μεταφέρθηκε στην πατρίδα του όπου βασανίστηκε...


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: