Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ




Με πολύ χαρά συναντηθήκαμε με τον Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον σ. Κυπριανού. Η συζήτησή μας βεβαίως επικεντρώθηκε στο μεγάλο θέμα του Κυπριακού που αυτές τις μέρες έχει μεγαλύτερη ανάδειξη και λόγω των συνομιλιών. Η θέση μας είναι γνωστή και από αυτή τη θέση δεν μετακινούμαστε. Προς αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται και στην Κύπρο.
Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ένα ενιαίο ομόσπονδο κράτος, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτό διασφαλίζει και τη συμβίωση των δύο κοινοτήτων και τα συμφέροντα των ελληνοκυπρίων και των τουρκοκυπρίων και πάνω απ' όλα διασφαλίζει να υπάρχει ένα κράτος με ενιαία προσωπικότητα, γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα περιπλέξει και θα οξύνει τα πράγματα μέχρι εκεί που δεν πάει, παίρνοντας υπόψη το σύνολο των εξελίξεων στην περιοχή.
Η στάση βεβαίως της ηγεσίας της Τουρκίας και του κ. Ταλάτ να αγνοούν ότι οι ελληνοκύπριοι απέρριψαν το σχέδιο Ανάν, είναι μία στάση εξεγήσιμη αλλά απορριπτέα και καταδικαστέα για εμάς.
Εμείς που ευθυγραμμιστήκαμε και με τη θέληση του κυπριακού λαού εναντίον του σχεδίου Ανάν, παραμένουμε πιστοί σε αυτό που τόσα χρόνια ο ΟΗΕ, έστω έχει απεικονίσει με σημαντικές και καίριες αποφάσεις. Είναι μία λύση ξαναλέμε που σήμερα συμβάλλει, αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Οποιοδήποτε άλλο πισωγύρισμα θα μας βρει αντίθετους και στο πλευρό βεβαίως του κυπριακού λαού και στο πλευρό των συντρόφων μας στην Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: