Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός του "ψευδοκράτους" του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι υπήρξε επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων όσο ήταν διοικητής των ανταρτών του UCK

1440126
Την κινητοποίηση όλων των οργάνων της δικαιοσύνης στην Αλβανία, το Κόσοβο και τη Σερβία ζήτησε ο Σέρβος αντεισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς.


"Η έκθεση του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μάρτι, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των σερβικών αρχών ότι περίπου 500 Σέρβοι την περίοδο 1999-2000 οδηγήθηκαν στην Αλβανία από μαχητές του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανών του Κοσόβου (UCK) και δολοφονήθηκαν αφού τους αφαιρέθηκαν όργανα του σώματός τους", επισημαίνει ο Μπρούνο Βέκαριτς. Εκφράζει δε, την ανάγκη να ξεκινήσει σοβαρή έρευνα για το ρόλο των πολιτικών ηγετών του Κοσόβου.

Ο Ελβετός δικηγόρος, Ντικ Μάρτι στην έκθεση του, που έκανε δεκτή σήμερα η επιτροπή δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι υπήρξε επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων όσο ήταν διοικητής των ανταρτών του UCK.

Η σερβική δικαιοσύνη ασχολείται με την υπόθεση εδώ και δέκα χρόνια, ωστόσο, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ποτέ δεν ελήφθησαν σοβαρά από τους διεθνείς οργανισμούς στο Κόσοβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: