Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΟΙΚΟΙΝΟΜΗΣΗ - Η κοινωνική και περιβαλλοντική συνεισφορά των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, να γίνει επιτέλους προτεραιότητα

Για το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, που παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Σε καιρούς κρίσης και ακριβής βενζίνης, οι δημόσιες συγκοινωνίες αποτελούν απαραίτητη διέξοδο όχι μόνο για το περιβάλλον των πόλεων αλλά και για την τσέπη μας.
Θεωρούμε λοιπόν επικίνδυνη την εμμονή της κυβέρνησης να τις βλέπει πρώτα ως δαπάνες για εξοικονόμηση και ως εισιτήρια για αύξηση τιμών.
Επιμέρους μέτρα αναδιοργάνωσης όπως η δημιουργία μητροπολιτικού φορέα ή ο ανασχεδιασμός γραμμών έχουν, ασφαλώς, θετικά στοιχεία. Κύριο ζητούμενο όμως είναι να γίνουν οι δημόσιες συγκοινωνίες βασικό μέσο μετακίνησης, σε συνδυασμό με το ποδήλατο και το περπάτημα για μικρότερες αποστάσεις.
Το στόχο αυτό δυστυχώς η κυβέρνηση αποφεύγει ακόμη και να τον διανοηθεί, ακριβώς όπως καθημερινά αδυνατεί να δει ότι δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση χωρίς ταυτόχρονες απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και την περιβαλλοντική διάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: