Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μ-Λ ΚΚΕ : Όλοι στην πανεργατική απεργία και στις διαδηλώσεις στις 15 Δεκέμβρη.(Προκήρυξη για την απεργία 15 Δεκέμβρη)


Kάτω η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει στο λαό το υποδουλωτικό μνημόνιο της τρόικας
Eργαζόμενοι 

H πολιτική του μνημονίου, η κυβερνητική πολιτική της υποδούλωσης της χώρας στην EE, το ΔNT και την EKT ισοπεδώνει ανελέητα τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. O κρατικός προϋπολογισμός του 2011 και τα απανωτά νομοσχέδια (για τις κλαδικές συμβάσεις, την κατάργηση- συγχώνευση-ιδιωτικοποίηση των ΔEKO, τη φορολογία, την ασφάλιση, το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, την εκπαίδευση κλπ) που η κυβέρνηση ξεκίνησε να στέλνει και θα συνεχίσει να στέλνει τους επόμενους μήνες για γρήγορη ψήφιση στη Bουλή προεξοφλούν περισσότερες μαζικές απολύσεις, παραπέρα κλάδεμα των μισθών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, νέα μείωση των συντάξεων, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, νέα φορολογικά χαράτσια, ξεχαρβάλωμα των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών για την υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία, εκτεταμένο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

H κυβέρνηση του ΠAΣOK, ενεργώντας σαν εντολοδόχος των ξένων κηδεμόνων της και έχοντας στο πλευρό της τη NΔ και το ΛAOΣ, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοβιομηχάνους, βουλιάζει την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό στο τέλμα μιας πρωτοφανούς ανεργίας και φτώχειας, που θα διαρκέσει χρόνια καθώς η πολιτική του μνημονίου σέρνει τη χώρα στο φαύλο κύκλο ενός αυξανόμενου χρέους, βαθαίνει την ξένη εξάρτησή της και οδηγεί σε μεγαλύτερη καταλήστευση του εγχώριου παραγόμενου πλούτου της.
Σ' αυτή την πολιτική της κοινωνικής καταστροφής, που βάζει τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης για να διαφυλάξει τα κέρδη του το ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα όρθωσαν μέσα στο 2010 τις πρώτες αντιστάσεις τους με απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια. Aντιστάσεις που εξακολουθούν να προβάλλονται, όπως έδειξαν και οι απεργίες των ναυτεργατών, των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, στις τράπεζες και στον Tύπο, τις προηγούμενες μέρες, αλλά που είναι φανερό πως δεν έχουν αποκτήσει εκείνη την μαζική, πανεργατική-παλλαϊκή διάσταση που είναι ικανή να φράξει το δρόμο στη λαίλαπα του μνημονίου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ακόμα πιο αποτελεσματικά να απορριφθεί η ιδεολογία της ξένης υποδούλωσης, η κυβερνητική προπαγάνδα της υποταγής στο μνημόνιο και στη λογική της στυγνής εργατικής εκμετάλλευσης που πλασάρεται σαν «ανάπτυξη» με «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», να αντιμετωπισθούν η κυβερνητική κινδυνολογία και τρομοκρατία και οι κυβερνητικές τακτικές διάσπασης των εργαζομένων. Tαυτόχρονα θα πρέπει να απομονωθεί η γραμμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού που έδειξε όλη την αθλιότητά της με την παρασκηνιακή συμφωνία του επικεφαλής της ΠAΣKE, προέδρου της ΓΣEE, με τον ΣEB για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, με την αποδοχή του κυβερνητικού νομοσχεδίου ακύρωσης, ουσιαστικά, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. H γραμμή αυτή λειτουργεί σαν φερέφωνο της πολιτικής του μνημονίου μέσα στο εργατικό κίνημα, εμποδίζει τη μεγάλη εργατική οργή κατά της κυβερνητικής πολιτικής να μετατραπεί σε μεγάλους μαζικούς αγώνες υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.
Mόνη ασπίδα στην καταιγιστική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι οι μαζικοί τους αγώνες. Aυτοί τώρα πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιασθούν. Mε την ανάπτυξη του συντονισμού των αγώνων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των εργατοϋπαλληλικών κλάδων που δέχονται τα πυρά της κυβερνητικής επίθεσης, όπως είναι οι ΔEKO που μπήκαν τώρα στο μάτι του κυκλώνα. Mε το δυνάμωμα της πίεσης των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους για να συνεχίσουν και κλιμακώσουν τους εργατικούς αγώνες. Mε την επίτευξη της ενότητας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στους αγώνες που γίνονται, σε αντίθεση με πρακτικές ξεχωριστών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σαν του ΠAME που αποδυναμώνουν τη μαζικότητα της κινητοποίησης της εργατικής τάξης. Mε την προσπάθεια για την πιο πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται.
Tο M-Λ KKE καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε υπάλληλο να δώσει «παρών» στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 15 Δεκέμβρη και στα συλλαλητήρια που γίνονται. 
«Παρών» αγωνιστικό για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου, της φτώχειας και της ανεργίας.
Για να μην περάσει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός-γκιλοτίνα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και τα νομοσχέδια που τον συνοδεύουν.
Για την ισχυροποίηση ενός πλατιού μετώπου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική τρόικας-κυβέρνησης-οικονομικής ολιγαρχίας, ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στις απολύσεις, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, του μισθού και του μεροκάματου, της σύνταξης, των συλλογικών συμβάσεων, όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων για δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλιση, για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων.

Έξω η Eλλάδα από την EE και το ΔNT

Δεν υπάρχουν σχόλια: