Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δραματικές εξελίξεις στα ΜΜΕ


Μία ακόμη εφημερίδα, η κυριακάτικη "Veto" των Μ. Τριανταφυλλόπουλου και Π. Κυριακίδη, προστίθεται στον κατάλογο των "λουκέτων", τρίτη στη σειρά μέσα σε δύο μήνες, μετά την "Απογευματινή" και το "Βήμα". Την ίδια ώρα στο Alter επιχειρούν διάσωση του καναλιού, το οποίο όσο κλυδωνίζεται από χρέη κινδυνεύει να παρασύρει μαζί του και μεγάλο μέρος της διαφημιστικής αγοράς, αφού έχει προεισπράξει διαφήμιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το 2011.
Σε κρίσιμη καμπή ο τηλεοπτικός Alter, καθώς τα τελευταία 24ωρα δημιουργείται η εντύπωση ότι γίνονται κινήσεις από μετόχους του, προκειμένου να σωθεί από τη χρεωκοπία. Ο σταθμός, που αντιμετωπίζει  μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα του δανεισμού, κατάφερε μόλις προ ημερών να εξοφλήσει στους εργαζόμενους τις αποδοχές του Νοεμβρίου, ενώ τα χρέη του υπολογίζονται σε 450 εκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ηνία του καναλιού αναλαμβάνει πλέον η πλευρά του μετόχου Γ. Κουρή, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει έρθει σε συμφωνία με τράπεζες για την εκχώρηση δανείου υπό όρους.
Στη συμφωνία, όπως λέγεται, περιλαμβάνεται η τοποθέτηση μάνατζερ κοινής αποδοχής, ο οποίος θα αναλάβει την εξυγίανση του σταθμού, όπως λέγεται, με απολύσεις 250 και πλέον εργαζομένων από τον σταθμό και μειώσεις αποδοχών σε όλο το προσωπικό.
Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ χθες, διέρρευσε η φήμη ότι παραιτήθηκε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού Κοσμάς Σφαέλος, κάτι όμως που δεν έγινε δυνατό να επιβεβαιωθεί.
Το προσωπικό του καναλιού παραμένει πάντως επιφυλακτικό για τις τελευταίες κινήσεις, καθώς μόλις προχθές οι εργαζόμενοι της εφημερίδας "Φίλαθλος" του Ομίλου Κουρή προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αφού έλαβαν μόνο ποσοστό του δώρου Χριστουγέννων. Εν τω μεταξύ οι αμοιβές των εργαζομένων σε "Αυριανή" και "Φίλαθλο" δεν έχουν καταβληθεί για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.
Με ανακοίνωσή του αργά χθες βράδυ το Alter (Ελεύθερη τηλεόραση Α.Ε.), με αφορμή δημοσιεύματα "ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς, ότι το μέτωπο των μετόχων είναι αρραγές και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στη Διοίκηση και συνεπώς καμία αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεσμεύεται να προβεί άμεσα σε ανακοίνωση του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων".
Εν τω μεταξύ τα λουκέτα στον Τύπο δεν έχουν τέλος. Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "Veto" θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε χθες. Η συνέχιση της κυκλοφορίας της φαίνεται πλέον αδύνατη μετά την απόσυρση του Π. Κυριακίδη από τη χρηματοδότησή της, αλλά και τη φθίνουσα κυκλοφορία της: ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 με πωλήσεις 200.000 φύλων για να πέσει τον ίδιο χρόνο στο (ικανοποιητικό) 50.000. Από τον Νοέμβριο του 2010 οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα 12.000 φύλλα.
Όπως σημειώνει ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος στη zougla: "Η εφημερίδα Veto διακόπτει την έκδοση της. Η συνέχιση μιας εκδοτικής και δημοσιογραφικής προσπάθειας με τους δικούς μας όρους κατέστη πλέον οικονομικά ανέφικτη". Και συμπληρώνει: "Η διακοπή της έκδοσης δεν σημαίνει και κατάθεση των όπλων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μόλις αντικρίσουμε ένα μικρό, έστω, φως στο βάθος του τούνελ της κρίσης, θα μας ξαναβρείτε μπροστά σας".

Πηγή:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: