Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο να γεμίσουν δρόμοι και πλατείες Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό στον Πειραιά Σήμερα στις 2 μ.μ. στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, όσοι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση


  • ΚΚΕ: Είναι ώρα ευθύνης, οργάνωσης της πάλης από τα κάτω σε κάθε εργασιακό χώρο, ταξικής αντεπίθεσης και λαϊκής συμμαχίας
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 62 πόλεις
  • Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 10.30 π.μ. στην πλατεία ηλεκτρικού σταθμού
  • Στην απεργία καλούν ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ
MotionTeam
  • Σήμερα η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις όποιες εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα είχαν απομείνει. Συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ όσων απεργούν σήμερα στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια.
  • Η απεργία να γίνει σταθμός και συνέχεια στη μεγάλη σύγκρουση με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης, τρόικας, πλειοψηφίας ΓΣΕΕ, που θωρακίζουν τα μονοπώλια στον πόλεμο, ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία της αυριανής απεργίας, αξιοποιώντας και τη σημερινή παναττική στάση εργασίας. Με περιοδείες, συζητήσεις και γενικές συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργάτες και τις εργάτριες, να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην απεργία, να αποκρούσουν σα μια γροθιά στο έγκλημα που προχωρά σύσσωμο το «μαύρο μπλοκ» κυβέρνησης - τρόικας - βιομηχάνων, με την ουσιαστική συνεργία ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και των συμβιβασμένων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Ολοι αύριο με τα πανό και τις σημαίες του ΠΑΜΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν οριστεί για την Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, για τη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, και για τον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, της μεγαλύτερης επιτυχίας της απεργίας, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τη σημερινή 3ωρη στάση εργασίας, πραγματοποιώντας συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους στις Μεταφορές, στις Τράπεζες, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), τους συνταξιούχους και όλους όσοι εκείνη την ημέρα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, σεσυγκέντρωση στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια.
Απόφαση συμμετοχής στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας πήρε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), στα πλαίσια της οποίας διοργανώνει συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ επισημαίνει: «Τώρα αρχίζει η μεγάλη σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους υποτακτικούς τους».
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας, στην απεργία και στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία, απευθύνει στους οικοδόμους, με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας.
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της COCA - COLA, αντιδρώντας στις απολύσεις που έχει ανακοινώσει η εργοδοσία (και φτάνουν τις 400 θέσεις για το 2010), θα προχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου και γίνεται τριμερής συνάντηση. Οι ταξικές δυνάμεις του Σωματείου Εργαζομένων της COCA - COLA καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία.
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας πραγματοποίησε χτες πανελλαδική σύσκεψη, με την παρουσία σωματείων και εργαζομένων του κλάδου, όπου αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας για διεκδίκηση ικανοποιητικής κλαδικής ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, να μην επιτρέψουν τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. «Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του κλάδου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποφασίσαμε ότι για μας δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει».
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας συνεχίζει την καθημερινή της δραστηριότητα, ενημερώνοντας τους οικοδόμους στα γιαπιά και τα εργοτάξια, σε όλη την Ελλάδα. Η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου προχωρά την καθημερινή της δραστηριότητα μέχρι και τη μέρα της απεργίας έχει συζητήσει με εργαζόμενους σε μια σειρά από χώρους δουλειάς όπως ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ, ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ, ΛΥΚΟΣ, ΙΡΙΔΑ, ΙΝΤΕΡ-ΤΡΕΠ. Στην TASTY, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία καθώς και κλιμάκωση του αγώνα με την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», έχει προχωρήσει σε περιοδείες και συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε μια σειρά εργασιακούς χώρους όπως ΓΑΒΑΛΑΣ, ΣΤΑΚΟΡ, ΕΥΡΩΚΑΜΠΤΙΚΗ και ΑΝΑΛΚΟ.
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) Συνδικάτο της Αττικής, υλοποιεί ήδη πρόγραμμα μαζικής παρέμβασης στους χώρους δουλειάς. Προχώρησε και προχωρά σε συσκέψεις σε εργασιακούς χώρους, όπως ΚΕΜ, AGULPA, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟ και ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ. Στο μεταξύ στον όμιλο πλεκτηρίων «Χατζηιωάννου» στην Ξάνθη η εργοδοσία εκβιάζει λέγοντας πως είτε θα μειώσει 20% τους μισθούς είτε θα προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου. Εκεί, βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΟΕΚΙΔΕ και μετά από γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι έδωσαν περήφανη απάντηση, δηλώνοντας πως δε δέχονται καμιά μείωση μισθών, καμιά απόλυση και αποφάσισαν τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία.
Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), με απόφασή του προχωρά σήμερα σε 24ωρη απεργία και συνεχίζει στις 15 Δεκέμβρη συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: