Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Το Κέντρο Διεθνούς Δράσης (IAC) του Αμερικανού πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ράμσεϊ Κλαρκ ,υψώνει φωνή αντίδρασης στις προβοκάτσιες και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο, συγκεντρώνοντας υπογραφές σε κείμενο που ζητεί την άμεση παύση των στρατιωτικών ασκήσεων και των προκλήσεων της κυβέρνησης Ομπάμα !


SIGN ON to STOP U.S./S. KOREAN WAR PROVOCATIONS! KNOW THE FACTS!


SIGN THE ONLINE PETITION to the Obama Administration and s. Korean Govt.
 at http://www.iacenter.org/korea/stopattackondprk NOW!


Η ΛΔ Κορέας προειδοποίησε χτες ΗΠΑ και Ν. Κορέα ότι φέρνουν την Κορεατική Χερσόνησο πιο κοντά στο χείλος του πολέμου με αφορμή και τις νέες στρατιωτικές ασκήσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσουν από αύριο, Κυριακή, σε διαφιλονικούμενη περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας με τη συμμετοχή του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Τζορτζ Ουάσιγκτον».
Παράλληλα, οι βορεοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι ασκήσεις πυροβολικού σε απόσταση αναπνοής από το νησάκι Γεονπγεόνγκ (όπου έγιναν την Τρίτη οι ανταλλαγές πυρών), διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή από το έδαφος ή τα εγχώρια ύδατα της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός πως οι ρίψεις πυροβολικού από το βορειοκορεατικό στρατό πραγματοποιήθηκαν δίχως να πέσει το παραμικρό βλήμα στο νοτιοκορεατικό έδαφος, ενώ συνέπεσαν χρονικά με την ώρα που ο Αμερικανός στρατηγός Ουόλτερ Σαρπ (διοικητής των περίπου 28.000 Αμερικανών πεζοναυτών στη Ν. Κορέα) επέλεξε να κάνει επιθεώρηση στο νησάκι Γεονπγεόνγκ...

Το ίδιο 24ωρο, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επικοινώνησε με τον Κινέζο ομόλογό της Γιανγκ Τζιετσί σε σχέση με την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (με ευθύνη των ΗΠΑ) στην Κορεατική Χερσόνησο, δίχως ωστόσο να γίνει άμεσα γνωστό το σαφές περιεχόμενο της συνδιάλεξης. Ακολούθως, ο Κινέζος υπουργός συνομίλησε επίσης με το Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Σουνγκ-Γουάν, και συναντήθηκε και με τον πρεσβευτή της ΛΔ Κορέας στο Πεκίνο, Τζι Τζάε Ριονγκ, για να συζητήσουν την κατάσταση.
Λίγες ώρες μετά, ο εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι προέβη στην ακόλουθη σαφέστατη δήλωση: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μη εγκεκριμένη στρατιωτική δράση στο εσωτερικό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κίνας... Η σημερινή κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο είναι περίπλοκη και ευαίσθητη, όλα τα μέρη πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ύφεσης και της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας της χερσονήσου και όχι για το αντίθετο».
Στο μεταξύ, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη ΛΔ Κορέας αντιτάχθηκε σε περαιτέρω πολιτικές απομόνωσης της Πιονγιάνγκ, κάνοντας έκκληση από τη Σεούλ να συνεχίσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το βορειοκορεατικό λαό.
Επιπλέον, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπακ διόρισε χτες ως νέο υπουργό Αμυνας τον 61χρονο Κιμ Κουάν-τζιν πρώην αρχηγό του ΓΕΣ, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα στρατηγικής.
Μέσα σε όλα αυτά, το Κέντρο Διεθνούς Δράσης (IAC) του Αμερικανού πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ράμσεϊ Κλαρκ, που έχει αντιταχθεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις τουλάχιστον της τελευταίας 15ετίας, υψώνει φωνή αντίδρασης στις προβοκάτσιες και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο, συγκεντρώνοντας υπογραφές σε κείμενο που ζητεί την άμεση παύση των στρατιωτικών ασκήσεων και των προκλήσεων της κυβέρνησης Ομπάμα και του προέδρου Λι στη Ν. Κορέα, την αποχώρηση των νοτιοκορεατικών και αμερικανικών πολεμικών πλοίων από την περιοχή, τον τερματισμό των αμερικανικών και άλλων κυρώσεων κατά της ΛΔ Κορέας, την άμεση υπογραφή συμφωνίας ειρήνης για να τερματιστεί η εμπόλεμη κατάσταση που συνεχίζεται από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου το 1953 και να αποχωρήσουν τώρα οι 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες που παραμένουν στη Ν. Κορέα ως κατοχικές δυνάμεις.

Πηγή:www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

Red Star είπε...

Μια απάντηση σε όσους εθελοτυφλούν και θέλουν να έχουν μονομερή ενημέρωση από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό, καταδικάζοντας τις ενέργειες μιας χώρας που υπερασπίστηκε εδάφη της.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει στο συγκεκριμένο ζήτημα το δίκιο της, είτε μας αρέσει το πολιτικό της σύστημα είτε όχι.Άλλο θέμα το ένα ,άλλο το άλλο.
Αν ο λαός της Βόρειας Κορέας έχει πρόβλημα με αυτούς που τον κυβερνούν είναι δικό του θέμα να το λύσει με επανάσταση,εξέγερση ή όπως αλλιώς επιθυμεί εάν το επιθυμεί.Το ίδιο συμβαίνει και με το Ιράν , την Κίνα, την Κούβα, την Ελλάδα και κάθε άλλη χώρα στο κόσμο.