Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δίνουν όρκο στο Μνημόνιο

    * Κυβερνητική ανασύνθεση από τον Γ. Παπανδρέου με κριτήριο την αυστηρότερη τήρηση του "ευαγγελίου" της τρόικας
    * Στο περιθώριο όσοι εξέφραζαν επιφυλάξεις, εκτός κυβέρνησης Μπατζελή και Μαγκριώτης, που αρνήθηκαν την πρόταση υποψηφιότητας στις αυτοδιοικητικές εκλογές
    * Ισχυροποιήθηκαν τα πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με πρώτο τη τάξει τον Γ. Ραγκούση, που αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Προεδρίας

    Η άνευ όρων και υποσημειώσεων αποδοχή και τήρηση του Μνημονίου είναι το βασικό κριτήριο της μεταμόρφωσης του κυβερνητικού σχήματος λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τον Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα η διατήρηση ή η ένταξη στο περιθώριο του κυβερνητικού σχήματος των προσώπων που υποτίθεται ότι εξέφραζαν την εναλλακτική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ υποδηλώνει ότι η "νέα κυβέρνηση" προορίζεται να κρατήσει μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

    Ισχυρό πρόσωπο του κυβερνητικού σχήματος είναι ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος αναλαμβάνει το νεοσυσταθέν υπουργείο Προεδρίας και ουσιαστικά άτυπος "συντονιστής" της κυβέρνησης. Σε υπουργό Εξωτερικών αναβαθμίζεται ο Δ. Δρούτσας, ενώ ο Χ. Παμπούκης, εκτός από Επικρατείας, αναλαμβάνει και "Επενδύσεων".
    Οι έχουσες κακές σχέσεις με το Μνημόνιο Λ. Κατσέλη και Μ. Ξενογιαννακοπούλου μετακινήθηκαν. Η πρώτη στο υπουργείο Εργασίας, στη θέση του Α. Λοβέρδου που μετατέθηκε στο Υγείας, και η δεύτερη σε θέση υφυπουργού Εξωτερικών. Τη δημόσια τάξη ανέλαβε ο Χρ. Παπουτσής, ο οποίος εγκαταλείπει τη γενικών καθηκόντων θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει το Ανάπτυξης, ενώ για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προορίζεται ο Μ. Καρχιμάκης. Ο Σ. Ξυνίδης προβιβάστηκε στην κυβέρνηση. Τον διασπασμένο στα τρία τομέα των ΜΜΕ αναλαμβάνει να ενοποιήσει ο Τ. Χυτήρης ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

    Πηγή: ΑΥΓΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: