Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Βραδιές πολιτισμού στη Νίκαια

Τη «Δικαιοσύνη του Κόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, παρουσιάζει, σήμερα, στο «Κατράκειο» της Νίκαιας, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (είσοδος ελεύθερη). Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή - μετάφραση Σάντρας Δόμβρου, σκηνοθετική επιμέλεια Αντρέα Κουτσουρέλη, μουσική Τάσου Σωτηράκη, σκηνικά Μάιρας Στέφου. Παίζουν: Φιλοποίμην Ανδρεάδης, Στάθης Βούτος, Αντρέας Κουτσουρέλης, Παναγιώτης Μαρίνος, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Τάσος Σωτηράκης. Ο Χανς Κόολχαας είναι πρόσωπο υπαρκτό, γεννημένος στα 1500, στα σημερινά περίχωρα του Βερολίνου. Το 1532 πήρε μέρος σε μια έκθεση, όπου κάποιος ευγενής τού αποσπά δύο άλογα με την αιτιολογία ότι είναι κλεμμένα. Κι ενώ προσπαθεί να λύσει την παρεξήγηση, ο ευγενής του ζητά και μεγάλο ποσό για τη διατροφή τους. Μετά από πολλές περιπέτειες, κι ενώ ο πρίγκιπας του υπόσχεται αμνηστία τον παγιδεύει με αποτέλεσμα τη θανατική του καταδίκη στο Βερολίνο το 1540. Το 1805 ο Κλάιστ γράφει τη νουβέλα «Μίχαελ Κόλχαας».
  • Συναυλία λαϊκού και έντεχνου ελληνικού τραγουδιού του Σπύρου Αρσένη θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης), αύριο (9 μ.μ). Η συναυλία περιλαμβάνει έντεχνα τραγούδια σε ποίηση Σικελιανού, Μπουρμπούλη, Χριστοδούλου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νίκαια Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010» που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας. Είσοδος ελεύθερη.
Για τους σινεφίλ, η Νίκαια διοργανώνει προβολές με δωρεάν είσοδο, με ταινίες - αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο Σινέ Νίκαια (Θηβών 245). Τη Δευτέρα προβάλλεται η ταινία σταθμός του Ζυλ Ντασσέν «Ριφιφί».

Πηγή : www.rizospastis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: