Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Μπορεί να έχει φτάσει σχεδόν το 15αυγουστο, η θερμοκρασία να άγγιζε τους 40 βαθμούς και οι τουρίστες να αποτελούν την πλειοψηφία, παρόλα αυτά η ανάγκη να συνεχίσουμε τις εξωστρεφείς κινήσεις αποτέλεσε επαρκή λόγο για να βρεθούμε στο σύνταγμα και να μοιράσουμε στον κόσμο το παρακάτω κείμενο
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Έχουν περάσει 2 μήνες που ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους στο Μετρό ότι περισσότεροι από 280 συνάδελφοι θα απολυθούν, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι περικοπές στο εισόδημά μας. Όλο αυτό το διάστημα αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μέτρα που προωθούνται, κόντρα στην τρομοκρατία της διοίκησης ( απειλές μέσω τηλεφώνου για απολύσεις απεργών κ.α), κόντρα στη συκοφαντία των ΜΜΕ.
Όλο αυτό το διάστημα τα ΜΜΕ δεν σταμάτησαν να μας ρίχνουν λάσπη, να μας επιτίθονται και να παρουσιάζουν την πραγματικότητα κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τις εντολές των αφεντικών τους. Γι’ αυτό και επιλέγουμε να ενημερώσουμε εμέις το επιβατικό κοινό για τους λόγους που κινητοποιούμαστε, για τους λόγους που ζητάμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του.
Πρέπει να γίνει κατανοητό πως ενδεχόμενη ήττα μας θα σημαίνει άμεση εφαρμογή των σχεδίων που έχουν για το σύνολο των μεταφορών. Σχεδιασμοί που τα αποτελέσματά τους είναι εύκολο να τα φανταστούμε : ουσιαστική, αλλά και τυπική, ιδιωτικοποίηση μέσω των εργολαβιών, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων με απολύσεις, μεγιστοποίηση του χρόνου εργασίας, ελλιπή εκπαίδευση και αναμφίβολα ελλιπή μέτρα ασφαλείας τόσο των εργαζομένων όσο και των επιβατών. Και η λίστα δεν σταματά εδώ καθώς ήδη σχεδιάζουν την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, τα δρομολόγια προφανώς θα μειωθούν και σίγουρα ότι δεν αποδίδει κέρδος θα κόβεται καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό τους οι συγκοινωνίες είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.
Η μόνη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων. Είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στα νοσοκομεία, στα σχολεία κ.ο.κ να βαδίσουμε μαζί. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους κόντρα σε όσους θέλουν να μας πάρουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους ΧΩΡΟΥΣ του ΜΕΤΡΟ
« ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »

Δεν υπάρχουν σχόλια: