Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Κ.Κ.Ε :Στον καπιταλισμό η αιτία της καταστροφής- Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΕΚΡ και το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας

Το ΚΚΕ, με μήνυμα του Γραφείου Τύπου της ΚΕ που απέστειλε προς το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημειώνει:
«Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τα χιλιάδες θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών στη Ρωσία.
Οι χιλιάδες νεκροί, οι πυρόπληκτοι, οι επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και τη διατροφή του λαού φανερώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι είναι ασύμβατη η καπιταλιστική κερδοφορία με την ικανοποίηση ακόμα και των πιο βασικών λαϊκών αναγκών. Αποκαλύπτεται έτσι καθημερινά το πραγματικό κόστος της ανατροπής του σοσιαλισμού, στον οποίο τα σημερινά άλυτα καπιταλιστικά προβλήματα ήταν αυτονόητα κεκτημένα.
Ο ελληνικός λαός έχει κι αυτός πολύ πικρή πείρα από πυρκαγιές και το πώς οι αστικές κυβερνήσεις και συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα επανειλημμένα απέτυχαν να τις αντιμετωπίσουν. Ο αποπροσανατολισμός που κάθε φορά σπέρνουν είναι ο ίδιος, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν οι αιτίες είναι μόνο η ακρότητα των φυσικών φαινομένων κι όχι το ότι η γη, τα δάση, ο φυσικός πλούτος αποτελούν εμπόρευμα που αγοράζεται και πουλιέται.
Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στους κομμουνιστές της Ρωσίας και στην πάλη του ρωσικού λαού αυτές τις ώρες ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανακούφιση των πυροπαθών, για να υπάρξουν μέτρα αντιπυρικής προστασίας και υποδομές πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών αλλά και στην πάλη να γίνει η γη λαϊκή περιουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: