Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΔΝΤ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Σύνοδος για την αποθέωση της απασχολησιμότητας- Το Σεπτέμβρη στο Οσλο, με προσκεκλημένο τον Ελληνα πρωθυπουργό

Τα οφέλη που προκύπτουν για το κεφάλαιο από το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με αφορμή την κρίση, επιχειρούν να δρέψουν τώρα οι κάθε είδους οργανισμοί και κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας. Μ' αυτό το στόχο, το ΔΝΤ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας, συγκαλούν σύνοδο για την απασχόληση στις 13 Σεπτέμβρη στο Οσλο, με την παρουσία μάλιστα και του Ελληνα πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου!
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, αντικείμενο της συνόδου είναι «οι προκλήσεις στην ανάπτυξη, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική συνοχή». Στην πραγματικότητα, η σύνοδος αναμένεται να αποθεώσει την απασχολησιμότητα και να εστιάσει σε όλα εκείνα τα μέτρα που περιλαμβάνονται και στη νέα στρατηγική «ΕΕ 2020». Πρόκειται για μέτρα με τα οποία το κεφάλαιο επιχειρεί να ελαστικοποιήσει παραπέρα την αγορά εργασίας και να καταργήσει κάθε όριο στην εκμετάλλευση, στο όνομα του να μοιραστεί η φτώχεια και η ανεργία, η οποία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανέρχονται σε 210 εκ. παγκοσμίως.
Στο μεταξύ, το ύψος του γερμανικού δημοσίου χρέους παραμένει η κύρια πηγή ανησυχίας των κατοίκων της χώρας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης. Το 66% των Γερμανών τοποθετούν το δημόσιο χρέος στην κορυφή των όσων τους ανησυχούν και ακολουθούν οι συντάξεις, η ανεργία και το αυξανόμενο κόστος ζωής. Το γερμανικό δημόσιο χρέος ανερχόταν το 2009 στο 73,2% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του δημοσίου στο 3,3% του ΑΕΠ.

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: