Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ο νέος ρατσισμός της Διαμαντοπούλου ! Υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών στο απολυτήριο Λυκείου !

Πλήρης προσαρμογή στις πιέσεις της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των φασιστών αποτελεί η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, για την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών στο απολυτήριο Λυκείου. 

Ο ίδιος ο Παπανδρέου ήταν αυτός που ένα μήνα μετά την εκλογή του με την παρουσία του στο «3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη» στο Μέγαρο Μουσικής είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται για την «τόνωση της συμμετοχής των μεταναστών στην πολιτική ζωή της χώρας, μέσω της δυνατότητας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, κυρίως της λεγόμενης δεύτερης γενιάς», επαναλαμβάνοντας όλα τα παχιά λόγια για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τότε ξεκίνησε και επισήμως η προπαγάνδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι με το νόμο για την ιθαγένεια των μεταναστών δεύτερης γενιάς και την ψήφο στις δημοτικές εκλογές θα έκανε μία μεγάλη μεταρρύθμιση υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών. 

Για να επιβεβαιώσει μάλιστα την έναρξη αυτής της νέας πολιτικής ο Παπανδρέου δε δίστασε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τις εκλογές τον Οκτώβρη του 2009 να προσκαλέσει τον Συνήγορο του Πολίτη Κομίνη θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση πρόκειται να σεβαστεί το θεσμό αυτό που προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Όμως πριν καλά καλά περάσουν 6 μήνες από αυτό το θέατρο, η υπουργός Παιδείας Διαμαντοπούλου, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια ακόμα και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αποφάσισε ότι οι μετανάστες μαθητές θα φακελώνονται μόλις τελειώσουν τα σχολικά τους χρόνια. Είναι μία ακόμη απόδειξη πόσο σύγχρονο και προοδευτικό είναι το «νέο σχολείο» που ευαγγελίζεται η Διαμαντοπούλου. 

Κατάντια

Πρόκειται για την απόλυτη κατάντια ενός κόμματος που υποτίθεται πριν από μία δεκαετία «άνοιγε νέους δρόμους» στο επίπεδο των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, με την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. 

Αυτή η ρατσιστική εγκύκλιος επιβεβαιώνει το πόσο δίκιο είχαν τα κομμάτια εκείνα του αντιρατσιστικού κινήματος που κατήγγειλαν τον νόμο για την ιθαγένεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, εξηγώντας ότι η παροχή δικαιωμάτων με το σταγονόμετρο δεν πρόκειται να βάλει τέλος ούτε στο ελάχιστο στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζεται στον ίδιο δρόμο με αυτόν της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. 

Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, όλες οι τοπικές ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Δασκάλων, τα μαθητικά συμβούλια, οι σύλλογοι γονέων χρειάζεται να καταδικάσουν αυτή τη ρατσιστική εγκύκλιο και να απαιτήσουν την κατάργησή της. Ήδη και παρά το γεγονός ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 23/6 πολλές είναι οι τοπικές ΕΛΜΕ που την έχουν καταγγείλει. 

Η ΟΛΜE ήταν η Ομοσπονδία που πήρε την πρωτοβουλία στις 19 Μάρτη του 2009 να καλέσει σε όλα τα σχολεία ένα δίωρο αντιρατσιστικών εκδηλώσεων, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Στον ίδιο δρόμο συνεχίζει και σήμερα με την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων να καλέσει στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 20 Ιούλη. 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν τη δύναμη να πετάξουν τη ρατσιστική εγκύκλιο στα σκουπίδια και να παλέψουν όλοι μαζί για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από θρήσκευμα και καταγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: