Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ από την Κομοτηνή-«Αρνούμαστε την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων σε οποιονδήποτε»

Την πεποίθησή της ότι «σε συνθήκες λαϊκής οικονομίας, εργατικής λαϊκής εξουσίας, σοσιαλισμού» την ελευθερία τους θα χάσουν «μόνο εκείνοι που κατέχουν τον πλούτο που παράγουν οι λαοί» εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Κομοτηνή, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι "η ταξική ενότητα είναι πάνω από όλα. Όλα τα άλλα είναι ζήτημα ατομικής ή συλλογικής επιλογής".

Για τις "βόλτες" του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση τις "δέχεται με πολύ ψυχραιμία" ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, "ακόμη και τις ημέρες που ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ο Ερντογάν, ήταν στην Ελλάδα", γίνονταν σαφείς και ανοιχτές παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου από την πλευρά της γειτονικής χώρας "με έναν προκλητικό τρόπο, που συνήθως δεν γίνονται όταν γίνονται και ανταλλαγές επισκέψεων".

Αναφορικά με τους ανεξάρτητους υποψήφιους στις τοπικές εκλογές, η Αλέκα Παπαρήγα διευκρίνισε ότι αυτό το "φαινόμενο" παρατηρήθηκε και στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις για τοπικές εκλογές. "Αυτή τη στιγμή εγώ δεν μπορώ να πω ο τάδε κορόιδευε το λαό ή ο τάδε το πίστευε. Στη μεγάλη πλειοψηφία βεβαίως είδαμε ότι κορόιδευαν. Δηλαδή, βλέποντας την πτώση του κύρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσαν την ταμπέλα της ανεξαρτησίας για να πάρουν ψήφους και να τους καταθέσουν στα κόμματά τους" υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Ακολούθως, ανέφερε ότι εκτιμά πως "δεν υπάρχει ανεξάρτητος. Όποιος λέει ότι είναι ανεξάρτητος κατά βάση κοροϊδεύει το λαό. Και όποιος είναι αγνός δεν κάνει να εκλεγεί από ανικανότητα. Είναι ανίκανος από χέρι, για να πω ότι μπορεί να έχει καλές προθέσεις, διότι μόλις εκλεγεί πρέπει να εφαρμόσει την εντολή του κράτους".

Απηύθυνε δε έκκληση στο λαό να αποδοκιμάσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. "Σε αυτές τις εκλογές έχει πολύ μεγάλη σημασία να δείξει ο λαός και να διαψεύσει αυτό που λένε τα περισσότερα άλλα κόμματα: Ότι η πλειοψηφία του λαού, ανεξάρτητα αν είναι στεναχωρημένη με τα μέτρα, τα θεωρεί αναγκαία και μονόδρομο. Εμείς ξέρουμε ότι ο λαός είναι δυσαρεστημένος και ξέρει ότι αυτά τα μέτρα είναι άδικα" είπε η Αλέκα Παπαρήγα. 


Πηγή:www.enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: