Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Πέμπτη στην κηδεία των εννέα Τούρκων ακτιβιστών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη δολοφονική επίθεση των ισραηλινών κομάντο στο “Στόλο της Ελευθερίας”.

Η οργή ξεχειλίζει στην Τουρκία κατά του Ισραήλ, ειδικά μετά και το διάγγελμα Νετανιάχου πως ο ισραηλινός στρατός δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτελεί στο Μάβι Μαρμαρά και τα άλλα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα. “Άφησε μια ανεπανόρθωτη βαθιά πληγή” στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, τη μοναδική του σύμμαχο στον μουσουλμανικό κόσμο. 


Χιλιάδες κόσμος στην κηδεία των εννέα ακτιβιστών (ΦΩΤΟ REUTERS)Χιλιάδες κόσμος στην κηδεία των εννέα ακτιβιστών (ΦΩΤΟ REUTERS)

Τυλιγμένα με τουρκικές σημαίες, τα φέρετρα των ακτιβιστών, έφτασαν στο τζαμί Φατίχ της Κωνσταντινούπολης μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τους αποχαιρετίσει. 
Καλυμμένα με την τουρκική σημαία τα φέρετρα (ΦΩΤΟ REUTERS)Καλυμμένα με την τουρκική σημαία τα φέρετρα (ΦΩΤΟ REUTERS)
Νωρίτερα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο, όπου ιατροδικαστής επιβεβαίωσε την εθνικότητα των νεκρών και διαπίστωσε ότι όλοι πέθαναν από τραύματα από σφαίρες, μερικές εκ των οποίων ήταν από κοντινή απόσταση. 

Φόρος τιμής στους νεκρούς από τα ισραηλινά πυρά (ΦΩΤΟ REUTERS)Φόρος τιμής στους νεκρούς από τα ισραηλινά πυρά (ΦΩΤΟ REUTERS)
Μεταξύ των νεκρών και ένας 19χρονος, Αμερικανός πολίτης, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος έφερε τέσσερα τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και μια στο στήθος. 

ΠΗΓΗ:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: