Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο αγώνας συνεχίζεται: Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το Σάββατο στην πλ. Κοτζιά

Με σύνθημα "ο αγώνας συνεχίζεται, την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες", η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Ιουνίου, 11 το πρωί, στην Πλατεία Κοτζιά, κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που προβλέπει το Μνημόνιο της κυβέρνησης με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι "αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που θέλουν να καταργήσουν ιστορικές κατακτήσεις μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση". Υπογραμμίζει ακόμα ότι "αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατά 35% μείωση των μισθών και των συντάξεών μας, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το πάγωμα των αυξήσεων, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τις ανατροπές των εργασιακών μας σχέσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων".
Στην συνέχεια τονίζει ότι "δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση, αλλά οι πολιτικές που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των τραπεζών και των επιχειρήσεων χορήγησαν και χορηγούν νέα προνόμια στους οικονομικά ισχυρούς".
Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό υποστηρίζουν ότι "τα ασφαλιστικά μας Ταμεία οδηγήθηκαν στη σημερινή κατάσταση μέσα από τη ληστεία των αποθεματικών τους, την εισφοροδιαφυγή, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Απορρίπτουμε όλες τις εκδοχές που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως λύση για το ασφαλιστικό γιατί με όλες υποβαθμίζονται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, μετατρέπονται οι συντάξεις σε βοηθήματα, αυξάνονται τα όρια ηλικίας, και ιδιαίτερα των γυναικών". Τέλος, επισημαίνουν ότι "τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι κοινωνικά άδικα, αλλά και αναποτελεσματικά, γιατί οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια και την ύφεση".
Καλώντας στο συλλαλητήριο η "Αυτόνομη Παρέμβαση" υποστηρίζει ότι "οι τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ήταν μια μεγάλη τομή στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει σήμερα να ηγηθεί μιας μεγάλης και παρατεταμένης κοινωνικής κινητοποίησης και αντίδρασης" και προειδοποιεί ότι "σε διαφορετική περίπτωση οδηγούμαστε σε κοινωνικό ολοκαύτωμα, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί το κοντέρ όλων των κοινωνικών κατακτήσεων".

Πηγή:ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: