Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ .Επιλεκτική χρεοκοπία του κράτους, με φόντο τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος

Σχολιάζοντας τις τελικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Πέρα από τα επιμέρους σημεία και το επικοινωνιακό ρεσιτάλ του υπουργού Εργασίας, η πραγματικότητα είναι ότι με το νέο ασφαλιστικό θα είμαστε όλοι φτωχότεροι ακόμη και όταν η κρίση θα έχει περάσει.


Παράλληλα με τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, έχουμε μια επιλεκτική πτώχευση του κράτους απέναντι στους ασφαλισμένους: Αποσύρεται η κρατική συμμετοχή στη χρηματοδότηση των Ταμείων, επιχειρείται να παραγραφούν οι ευθύνες για τα εξανεμισμένα αποθεματικά και τη διαχρονική αιμορραγία των ασφαλιστικών πόρων.

Η ειρωνεία είναι ότι η κοινωνική ασφάλιση επιχειρείται πλέον να στηριχθεί αποκλειστικά σε εργατικές και εργοδοτικές εισφορές, δηλαδή σε φόρους επί της εργασίας που επιβαρύνουν την πολυσυζητημένη ανταγωνιστικότητα.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε εμπαιγμό της δημοκρατίας να περιορίζεται η συζήτηση σε λεπτομέρειες για τον τρόπο εφαρμογής του Μνημονίου: αν είναι να σχεδιαστεί το ασφαλιστικό από την αρχή, ας τεθούν στο τραπέζι όχι μόνο η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και το άτυπο δημόσιο χρέος για αποκατάσταση των αποθεματικών, ο ανασχεδιασμός των ασφαλιστικών πόρων, η θωράκισή των εσόδων των Ταμείων.
Η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να χρεοκοπήσει η ίδια, δε δικαιούται όμως δικαίωμα να παραβιάζει τα όρια που θέτουν το Σύνταγμα, οι Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και οι επίσημες ευρωπαϊκές πολιτικές. Δίπλα στην «τρόικα», λοιπόν, οφείλει τουλάχιστον να εμπλέξει άμεσα στις διαπραγματεύσεις και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, όπως ήδη έχουν ζητήσει οι Πράσινοι.»


Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: