Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-Μαζί στην πάλη Ελληνες και μετανάστες εργάτες-Στις 2 και 3 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στο πάρκο «ΦΙΞ» οι φετινές εκδηλώσεις

Πολιτικό Διήμερο για τους μετανάστες διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ στις 2-3 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Στο σχετικό κάλεσμα, που μοιράζεται πλατιά σε τόπους δουλειάς και λαϊκές συνοικίες όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες, τονίζεται μεταξύ άλλων:
«Ολοι εμείς, που βρεθήκαμε στις μεγαλειώδεις απεργιακές φρουρές έξω από τους χώρους δουλειάς, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις, κόντρα στην κρατική τρομοκρατία και τις επιχειρήσεις - σκούπα, συνεχίζουμε ανυποχώρητοι.
Απέναντι στη γενικευμένη επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, απέναντι στο μαύρο μπλοκ ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ., που φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, απαντάμε δυναμικά: Ταξική ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, απειθαρχία στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, ένταση της πάλης, ώστε να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που με την πολιτική της οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες στην πείνα και την εξαθλίωση, προσπαθεί να κοροϊδέψει τους μετανάστες με το ζήτημα της ιθαγένειας. Με τους όρους που βάζει, καλύπτει περίπου το 15%, οι οποίοι πρέπει να είναι "νομοταγείς", "υπάκουοι" και με τη "βούλα" του εργοδότη, ενώ τη μεγάλη πλειοψηφία την οδηγεί στην "παρανομία", εντείνοντας την κρατική καταστολή, τις επιχειρήσεις - σκούπα, τις μαζικές απελάσεις, χτίζοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η πολιτική της εξυπηρετεί πλήρως τη βασική ανάγκη του κεφαλαίου στην κρίση: Λιγότερο, φθηνότερο, τρομοκρατημένο εργατικό δυναμικό.



Συνάδελφοι, καταδικάστε το ιδεολόγημα περί "μεταναστευτικού κινήματος" και διάφορες ψευτοανθρωπιστικές θεωρίες που κρύβουν την ταξική ουσία του ζητήματος, αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως "κακομοίρηδες" και όχι ως αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης, άρα και της ταξικής πάλης.
Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες δήθεν "αριστερές" ομάδες, που στηρίζουν αυτήν την πολιτική και αναπαράγουν αυτές τις θεωρίες. Η λύση δεν είναι στη "φιλανθρωπία του συσσιτίου" των διαφόρων ΜΚΟ και της Εκκλησίας, που πληρώνονται από το κράτος και το κεφάλαιο για να στηρίζουν την πολιτική που μας οδηγεί στην πείνα.



Μονόδρομος για εμάς είναι η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας, η οργάνωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών στα ταξικά σωματεία, η πάλη για την ανασύνταξη του κινήματος.



Συνάδελφοι, όσο θα υπάρχει ο καπιταλισμός θα υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι πολυεθνικές θα εκμεταλλεύονται τον πλούτο που παράγουν οι λαοί, όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων θα οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση και στην αναγκαστική μετανάστευση. Η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της κάνουν πιο ξεκάθαρο το δρόμο που πρέπει να τραβήξουμε Ελληνες και μετανάστες εργάτες: Να αποτινάξουμε τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Να στρατευτούμε με το ΚΚΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας».


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: