Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σουηδία: Συνελήφθησαν 50 μέλη της Greenpeace σε πυρηνικό σταθμό

    
Συνελήφθησαν τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace που είχαν εισβάλει σήμερα το πρωί στον πυρηνικό σταθμό του Φόρμαρκ, κοντά στην Ουψάλα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για επικείμενη ψηφοφορία στη σουηδική βουλή σχετικά με την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, κρατούνται περίπου 50 άτομα με την κατηγορία της παραβίασης ξένης ιδιοκτησίας και της παράνομης εισόδου, ενώ μονάδες της αστυνομίας πραγματοποιούν έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν στις εγκαταστάσεις παραμένουν και άλλοι ακτιβιστές.
Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι κανείς από τους ακτιβιστές δεν προέβαλε αντίσταση, ούτε προκλήθηκε ο παραμικρός κίνδυνος στη λειτουργία του σταθμού.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Greenpeace Σουηδίας, απεικονίζονται ακτιβιστές ντυμένοι "ήλιοι" με κίτρινες στολές στην ταράτσα του σταθμού, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της υπερψήφισης στην ψηφοφορία της Πέμπτης του νοπμοσχεδίου που επιτρέπει την αντικατάσταση των δέκα πυρηνικών αντιδραστήρων που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: