Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΚΚΕ: Έγκλημα με στόχο την τρομοκράτηση του λαού

Έγκλημα με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πυρπόληση της τράπεζας στη Σταδίου με τρεις νεκρούς και των κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζει δε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των τριών εργαζομένων.
«Αυτές οι ενέργειες είναι χρήσιμες σε αυτούς που επιχειρούν με το ψέμα και τη συκοφαντία να υποτάξουν το λαό», προσθέτει το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «το προβοκατόρικο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά στη Βουλή. Ομάδα προβοκατόρων αρπάζοντας σημαίες του ΠΑΜΕ επιχείρησε με συνθήματα και ενέργειες να παρασύρει διαδηλωτές σε έκτροπα, ώστε να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Η άμεση παρέμβαση της περιφρούρησης της διαδήλωσης τους αφόπλισε και τους απομόνωσε, ενώ τα μεγάφωνα της διαδήλωσης τους κατήγγειλαν».

Όπως σημειώνει το ΚΚΕ, «την ύπαρξη σχεδίου μαρτυρά η συκοφαντία που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λίγο μετά κατά του ΚΚΕ, εντός της Βουλής, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στην Βουλή και να την κάψουν. Το ίδιο και οι διάφορες συκοφαντίες που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ κανάλια και ραδιόφωνα μεγαλοεπιχειρηματιών».
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή κινητοποίηση, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι μηχανισμοί του συστήματος και όλοι οι υποστηρικτές της άγριας επίθεσης της πλουτοκρατίας κατά του λαού τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ που μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, γυναικείες και άλλες οργανώσεις συντάραξαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τρόμαξαν, γι’ αυτό έβαλαν εμπρός τον μηχανισμό της προβοκάτσιας με στόχο να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση».
«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι το οργανωμένο περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να εκφράσει και να μετατρέψει σε πολιτική ταξική δύναμη τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποκρούσει τα σχέδια προβοκάτσιας, εκφοβισμού του λαού, από όπου και αν προέρχεται», αναφέρει και καλεί «όλο το λαό να δώσει με την πάλη του ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και στους συμμάχους της, στους μηχανισμούς καταστολής, προβοκάτσιας και συκοφαντίας του λαϊκού κινήματος».
«Όλοι αύριο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, να μην περάσει η προβοκάτσια και η συκοφαντία», καταλήγει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: