Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας


 Δηλώσεις για τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Κούβας

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε συνάντηση σήμερα (21-5-2010) με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τόσο για το Κυπριακό, τις εξελίξεις στην Κούβα, αλλά και τις συνέπειες της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης στην Κύπρο και στην Κούβα.
Ενημέρωσα πλήρως τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας σε ότι αφορά στις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και η διαβεβαίωση την οποία έχω λάβει από τον Υπουργό Εξωτερικών είναι ότι η Κούβα θα συνεχίσει όπως είναι μέχρι σήμερα να στηρίζει τον αγώνα του Κυπριακού Λαού για απελευθέρωση και επανένωση στην βάση αρχών, οι οποίες χαρακτηρίζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας τους.
Ευχαριστήσαμε ιδιαίτερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, για τη σταθερή στήριξη την οποία προσφέρει στην Κύπρο σε όλα τα Διεθνή Φόρα και σε όλα τα Διεθνή Σώματα και ταυτόχρονα τους έχουμε διαβεβαιώσει ως ΑΚΕΛ ότι και εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα τους έτσι ώστε να απολαμβάνουν του ίδιου δικαιώματος όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες. Να αποφασίζουν οι ίδιοι για την χώρα τους και όχι οποιοσδήποτε άλλος με βάση το πώς οι άλλοι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατική λειτουργία σε μια χώρα.
Σεβόμαστε πλήρως τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου οι οποίες κατοχυρώνουν το δικαίωμα των λαών, το κυρίαρχο δικαίωμα των λαών, να αποφασίζουν τον τρόπο ανάπτυξης τους καθώς επίσης και τις ηγεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: