Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Όταν η βαρβαρότητα και η εξαθλίωση γίνονται νόμος, η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να διαλέξουν:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή υποταγή !
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε μπρος τη μηχανή του πολέμου ενάντια στον κόσμο της δουλειάς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τη νεολαία, όλο το λαό. Σαν κοινοί «εκτελεστές συμβολαίων», υποτακτικοί στα αφεντικά τους (κεφάλαιο, ΗΠΑ, ΕΕ), οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσαν με «θλίψη», αλλά και με «αίσθηση του εθνικού χρέους», τα αντεργατικά μέτρα-σφαγείο των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Προχωρούν στην καταλήστευση του λαού για να «ικανοποιηθούν» τα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά και οι ντόπιοι κολαούζοι τους και να σωθεί -δήθεν- η χώρα.

Η λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων είναι προϊόν της στρατηγικής του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών να πάρουν πίσω όλες τις καταχτήσεις των εργαζομένων, να μετατρέψουν την εργατική τάξη και το λαό σε μάζα χωρίς δικαιώματα, βουτηγμένη μέσα στην εξαθλίωση, εύκολη λεία για παραπέρα εκμετάλλευση και καταπίεση. Το καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται με λύσσα στο λαό, με στόχο να ξεπεράσει την κρίση που το μαστίζει, σαρώνοντας ό,τι κέρδισε στις περιόδους της ανόδου του το εργατικό, επαναστατικό, κομμουνιστικό κίνημα. Τα αδιέξοδα του ιμπεριαλιστικού συστήματος και η όξυνση του ανταγωνισμού των βασικών ιμπεριαλιστών δυνάμεων, οξύνουν παραπέρα την κρίση. Και οι συνέπειες φορτώνονται στις πλάτες λαών και χωρών, όπως στη χώρα μας. Ο «μηχανισμός στήριξης» ΔΝΤ-ΕΕ, αποτέλεσμα ενός προσωρινού συμβιβασμού των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ, είναι μηχανισμός καταλήστευσης του λαού και της χώρας, μεταφοράς του πλούτου που παράγει ο λαός στο κηφηναριό των καπιταλιστικών αγορών.
Η αστική τάξη και τα κόμματά της (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) μας καλούν να αποδεχθούμε τη ληστεία του εισοδήματός μας. Να αποδεχθούμε το γκρέμισμα όλων των δικαιωμάτων μας: στη δουλειά, στις συλλογικές συμβάσεις, στην κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη. Απαιτούν να ξεχάσουμε τις καταχτήσεις μας και να γίνουμε θυσία στο βωμό της κερδοφορίας τους. Μας ζητάνε να πληρώσουμε τα «χρωστούμενα» για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Σε όλα αυτά μία απάντηση υπάρχει από την μεριά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων: Η εργατική τάξη και ο λαός ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ! Ό,τι έχουμε κερδίσει το καταχτήσαμε με αγώνες και θυσίες, το κερδίσαμε με τον ιδρώτα και το αίμα μας, στη δουλειά και στην παραγωγή του τεράστιου κοινωνικού πλούτου, από τον οποίο ακόμα και εκείνο το μικρό μέρος που πήγαινε για τις ανάγκες μας, θέλουν να το κλέψουν οι ιμπεριαλιστές, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες
Στην ιστορία κάθε λαού έρχονται στιγμές που μπαίνουν κρίσιμα διλήμματα για το μέλλον του. Τέτοια διλήμματα ο λαός μας έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές και τα απάντησε με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ και ΤΑΞΙΚΟ προσανατολισμό. Αρνήθηκε να αποδεχθεί τη μοίρα του και να υποταχθεί στην εξάρτηση, την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Αντιστάθηκε σε ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές και καταπιεστές. Σήμερα βρισκόμαστε, άλλη μια φορά, μπροστά σε μία ιστορική απόφαση που είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε: είτε να αγωνιστούμε είτε να τα χάσουμε όλα.
Στηριγμένοι στη δύναμη που κρύβει η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος λαός, στη ζωντάνια και τη θέληση της νεολαίας να κερδίσει το δικαίωμα στη ζωή, να ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με την οργή και την αγανάκτησή μας ενάντια στη λαιμητόμο που θέλουν να μας οδηγήσουν. Να υπερασπιστούμε τις καταχτήσεις και τα δικαιώματά μας, να αρνηθούμε την καταλήστευση του ιδρώτα μας, να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν.
Η πάλη μας μπορεί να είναι νικηφόρα μόνο όταν είναι μαζική, οργανωμένη και έχει διάρκεια και μαχητικότητα. Με ξεκάθαρο πολιτικό και κοινωνικό προσανατολισμό που δεν θα «κατανοεί» ούτε θα βρίσκει «κοινά σημεία» με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, των ξένων αφεντικών της και του πολιτικού προσωπικού της, αλλά θα στέκεται ανταγωνιστικά απέναντί τους και θα παλεύει για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η πάλη αυτή είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και του λαού. Και καμία πολιτική δύναμη της Αριστεράς δεν δικαιούται να υψώνει τείχη διαχωρισμού ανάμεσά τους, αλλά μέσα από την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ να μεγαλώνει το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που είναι αναγκαίο σήμερα για να νικήσει ο λαός!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: