Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, νέους, άνεργους, και απόμαχους της δουλειάς που διαδήλωσαν την οργή τους ενάντια στην βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλη την Ελλάδα. Υπογραμμίζει την πρωτόγνωρη μαζική αγανάκτηση και την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων να παλέψουν για την ανατροπή των μέτρων και το διώξιμο των εγκληματιών του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο θέλουν να εξοντώσουν την κοινωνική πλειοψηφία και το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της.
Μπροστά στην δίκαια οργή του λαού που πλημμύρισε τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας επιστρατεύτηκαν για μια ακόμη φορά πολύμορφοι μηχανισμοί προβοκάτσιας, υπονόμευσης , αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας. Με προφανή στόχο να επιδράσει ο φόβος και να σταματήσει το μεγάλο ποτάμι οργής και αγώνα. Δίπλα στα προπαγάνδα μηνών των ΜΜΕ που απέτυχε οικτρά, παράλληλα με απειλές και υποδείξεις για τη αστική νομιμότητα, ταυτόχρονα με μια τεράστια επιχείρηση αστυνομοκρατίας και απειλών, επιστρατεύτηκε και ήδη χρησιμοποιείται και η υπονόμευση από ενέργειες εντελώς ξένες στο πνεύμα των σημερινών μεγάλων κινητοποιήσεων. Κάθε φορά που ο λαός και οι εργαζόμενοι επιχειρούν να βγουν στο προσκήνιο και να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, να ξεφύγουν από την πολιτική κηδεμονία των αστικών κομμάτων και να σταθούν ανεξάρτητα υπερασπίζοντας τα συμφέροντα τους, δυνάμεις και ενέργειες τυφλές η προβοκατόρικες, δίνουν χέρι βοηθείας και σωτηρίας στους κυρίαρχους, την κυβέρνηση και στο κατεστημένο. Ήδη η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται βάναυσα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων για να στήσουν σκηνικό ομοψυχίας, φόβου και πειθαναγκασμού.
Δεν θα τα καταφέρουν! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Δεν θα αποπροσανατολιστούν από τις προβοκάτσιες, δεν θα υποκύψουν στα καλέσματα της εθνικής ομοψυχίας και της δήθεν ομαλότητας, δεν θα συρθούν πίσω από το πνεύμα υποταγής του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Θα πυκνώσουν τις γραμμές της πάλης για την πλήρη ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και των πολιτικών της κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ.
Αθήνα 5/5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: