Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια Καταγγελίας, Αντίστασης και Καταδίκης την Τρίτη 1 Ιούνη


Τρίτη 1 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα 

στην Ομόνοια στις 6.30 το απόγευμα.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 26 Μάη, καλεί τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο αντιδραστικό μέτωπο κυβέρνησης – εργοδοτών – Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ηγεσιών της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.

Η προσπάθεια του μαύρου αυτού μετώπου να ξεθεμελιώσουν με σειρά νομοθετημάτων κάθε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό δικαίωμα, κάθε εργασιακή κατάκτηση πρέπει να απαντηθεί με ακόμα πιο αποφασιστικούς και μαζικούς αγώνες, με ακόμα μεγαλύτερη αποδοκιμασία και καταδίκη των μέτρων και της προπαγάνδας που τα συνοδεύει.

Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλες τις τοπικές και κλαδικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, τα Δ.Σ. των σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών να οργανώσουν και να εξασφαλίσουν την όσο γίνεται πιο πλατιά και ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων, ξεσκεπάζοντας την προπαγάνδα των μεγαλοκαπιταλιστών, της κυβέρνησης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ελέγχουν, των διαφόρων μηχανισμών τους κρυφών και φανερών.

Καλεί τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα σε νέα συλλαλητήρια καταγγελίας, αντίστασης και καταδίκης των βάρβαρων κυβερνητικών μέτρων την Τρίτη 1 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 6.30 το απόγευμα.

Καλεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και συνολικά τα συνδικάτα να ετοιμαστούν για νέα απεργιακή απάντηση την περίοδο της κατάθεσης στη Βουλή και συζήτησης τους αντιασφαλιστικού μεσαίωνα που με τη μορφή νομοσχεδίου φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ξεπερνώντας τις όποιες ενέργειες αποπροσανατολισμού από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και πετώντας τον σε ακόμα μεγαλύτερη απαξία και απομόνωση.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Σύνθημά μας ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ: ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

1 σχόλιο:

blackbedlam είπε...

Τι κρίμα που το ΚΚΕ δεν κατάφερε να προετοιμάσει το Μαζικό Λαϊκό Κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα.Ενα ερώτημα πλανιέτε σ΄όλους όσους αποθέσαμε τις πεποιθήσεις μας, στο κόμμα του Λένιν, που τελικά δεν τα κατάφερε να ανταποκριθεί στην ιστορική του αποστολή βουτηγμένο στα ιστορικά του λάθη.Και το ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα και με τι εγγυήσεις. Αυτό για όλους όσους παρά τις ενστάσεις τους δεν μεταστεγάστηκαν και συνέχισαν να παλεύουν έχοντας την ελευθερία της γνώσης,από όποιο μετερίζι.Πράγμα βέβαια που θα συνεχίσουμε να κάνουμε.