Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Κιργιστάν:Ο Τζανιμπέκ Μπακίγιεφ ,επικεφαλής ασφαλείας του πρόεδρου του Κιργιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ και αδελφός του έδωσε την εντολή για πυρ εναντίον διαδηλωτών


Ο Τζανιμπέκ Μπακίγιεφ ,επικεφαλής ασφαλείας του πρόεδρου του Κιργιστάν, Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ και αδελφός του, δήλωσε την Κυριακή ότι αυτός και όχι ο έκπτωτος πρόεδρος διέταξε τους ειδικούς φρουρούς να πυροβολούν τους διαδηλωτές στη διάρκεια των επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας που στοίχισαν τη ζωή σε 81 πολίτες , μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.
Τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι ειδικοί φρουροί άνοιξαν πυρ κατά ενός πλήθους πάνω από 5 χιλιάδων διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της χώρας Μπισκέκ στις μάχες που οδήγησαν στο τέλος της πενταετούς προεδρικής θητείας του κ. Μπακίγιεφ ο οποίος έχει καταφύγει στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο ίδιος ο κ. Μπακίγιεφ δήλωσε την Κυριακή στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι δεν διέταξε τους φρουρούς του να πυροβλούν στο ψαχνό το πλήθος των διαδηλωτών και ζήτησε να γίνει διεθνής έρευνα για να αποκαλυφθούν όσα ισχυρίζεται. Ο αδελφός του έκπτωτου προέδρου που προεδρεύει της προεδρικής φρουράς, Τζανιμπέκ Μπακίγιεφ αποκάλυψε επίσης χθές, μιλώντας σε ξένα πρακτορεία, ότι είναι αυτός που διέταξε να πυροβολούνται στα πόδια μόνο όσοι από το πλήθος ήταν οπλισμένοι.
"Εγώ έδωσα την εντολή και μάλιστα είπα σε ραδιοφωνικό μηνυμά μου ότι όποιος κρατά όπλο θα πυροβολείται αμέσως", δήλωσε ο Τζανιμπέκ Μπακίγιεφ και πρόσθεσε: "Προσπαθήσαμε να μην κτυπήσουμε άοπλους διαδηλωτές αλλά όταν και οι άοπλοί άρχισαν να πετούν πέτρες και αυτοσχέδιες μολότοφ απειλώντας τις ζωές άλλων, τότε ανοίξαμε πυρ και εναντίον τους", πρόσθεσε.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: