Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σε σεισμική διέγερση όλος ο πλανήτης.Μετά την Κίνα , ο Εγκέλαδος επισκέφτηκε το Αφγανιστάν αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες.


Τουλάχιστον 7 νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο βόρειο Αφγανιστάν.

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας το βόρειο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 190χλμ βορειοδυτικά της Καμπούλ, σε βάθος 10χλμ.



Ο Γκιουλάμ Σάχι, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Σαμανγκάν στο βόρειο Αφγανιστάν δήλωσε ότι από το σεισμό επλήγησαν κυρίως τρεις περιοχές και ότι περισσότερα από 200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, εξαιτίας των ζημιών δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε μια από τις παραπάνω περιοχές και μέχρι να φθάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία δεν θα είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Καμπούλ, όπως επίσης στο Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.

Πηγές:www.skai.gr-Photo: Al Jazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια: