Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Για τη στάση του ΠΑΜΕ στη πορεία στις 9 του Απρίλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρασκευή 10 Απριλίου 2010
Στην πορεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 9 Απριλίου ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι διαδηλωτές είχαν δυστυχώς να αντιμετωπίσουν δύο ειδών "κορδόνια". Αυτά των δυνάμεων των ΜΑΤ και αυτά του ΠΑΜΕ. Δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν από κοντά την εξέλιξη της πορείας σε όλη τη διάρκειά της, και στη Λεωφόρο Αμαλίας, διακόσια περίπου μέτρα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, δημιούργησαν φραγμό στους διαδηλωτές ώστε να μην πλησιάσουν το ΠΑΜΕ. (Άγνωστο αν έγινε σε συνεννόηση με το ΠΑΜΕ.)
Λίγα λεπτά πριν (στη Μεγ. Βρετάνια και την Όθωνος) η διαδήλωση "θαύμασε" τα "κορδόνια" του ΠΑΜΕ, που προφανώς έγιναν για να εμποδίσουν την πορεία να περάσει δίπλα από τη συγκέντρωσή του.
Σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού στους εργαζόμενους, όσοι ορθώνουν τείχη στην κοινή δράση και αντίσταση των εργαζομένων κάνουν απλώς αυτό ακριβώς που "πρέπει" για να διευκολύνουν το σύστημα και την κυβέρνησή του.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες προκλητικές και αντικινηματικές "πολιτικές" πρακτικές που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και την απομαζικοποίηση του εργατικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: