Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Επίκαιρο σχόλιο από τον Red Star.Στις 330 μονάδες τα spread ! Η "επιτυχία" του Γιωργάκη Παπανδρέου ήταν μια φούσκα.

Όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ είχαν βγει και πανηγύριζαν για την "μεγάλη" επιτυχία του "διπλωμάτη"Παπανδρέου.Έτρεχαν τα σάλια του κυβερνητικού δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη στην κρατική ΝΕΤ όταν μιλούσε για τον μέγα πρωθυπουργό μας που μας έσωσε από την καταστροφή!

Αναλύσεις επί αναλύσεων στα ιδιωτικά κανάλια για το πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τελικά να καταφύγει στην βοήθεια της Ε.Ε και του ΔΝΤ.Πως θα δανειστεί εύκολα και φτηνά (5,9% επιτόκιο τελικά!!!)





Η Ε.Ε. και η Ελλάδα έβαλε στην θέση τους , τους κερδοσκόπους φώναζαν όλοι! Ξεχνώντας ότι οι κερδοσκόποι δεν είναι άλλοι από τις τράπεζες της Ε.Ε.,Ευρωπαίους επιχειρηματίες ακόμα και κρατικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί που δανείζουν ανάλογα με το συμφέρον τους και με βάση τους νόμους της ελεύθερης αγοράς που προστατεύει η Ε.Ε.

Η μόνη λύση είναι ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ τώρα, όσο υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης... 

Red Star

To άρθρο από το NOOZ.GR για το Χρηματιστήριο και την άνοδο του spread.

Η εκτόξευση του spread πάνω από τις 330 μονάδες βάσης προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια σε όλο το εγχώριο χρηματιστηριακό και οικονομικό σύστημα, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρεί στις 2.100 μονάδες.









Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές εταιρείες και τα τμήματα αναλύσεων τους δηλώνουν ότι οι αγορές δεν έμειναν ικανοποιημένες από τη μικρή συμμετοχή στη χθεσινή έκδοση του ελληνικού 7ετούς ομολόγου. 





Έτσι σήμερα, προχωρούν σε πωλήσεις ομολόγων, με αποτέλεσμα το σπρεντ του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να φθάνει νωρίτερα έως τις 336 μονάδες βάσης.

Πηγή:ww.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: