Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η δημοσκόπηση της MRB.15 % η διαφορά ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ,ανεβαίνει η άκρα δεξιά.

Η δημοσκόπηση της MRB για την REAL NEWS της Κυριακής πέρα από τα επιμέρους στοιχεία για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση (με τα οποία συμφωνεί η πλειοψηφία παρόλο που τα θεωρεί κοινωνικά άδικα !) έχει και μια πρόθεση ψήφου για τα κόμματα.Με δεδομένο ότι το γκάλοπ είναι πανελλαδικό σε 2.000 άτομα έχει κάποια αξιοπιστία.Βέβαια διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας γνωρίζοντας το "μαγείρεμα" που γίνεται για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες της έρευνας.





Οι τάσεις όμως υπάρχουν και με αναγωγή των αναποφάσιστων δείχνουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει την υποστήριξη του 44,6%  (+0,7), δηλαδή κερδίζει κάτι δεκαδικά σε σχέση με τις εκλογές του 2009 !!! Η Ν.Δ έχει υποχωρήσει κάτω από το 30% στο 29,6%(-3,9) ,χάνοντας 4 μονάδες περίπου!Το Κ.Κ.Ε παραμένει τρίτο ελαφρώς ενισχυμένο στο 8,4% (+0,9).Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ με 7,2% (+1,6) που κερδίζει και άλλους ψηφοφόρους από τη Ν.Δ.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 4,8% (+0,2) είναι στα ποσοστά του 2009 ενώ τέλος οι οικολόγοι πράσινοι με 2,4% (-0,1) είναι κάτω από το όριο του 3%.Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν όλα μαζί 2,7%.

Η άνοδος της άκρας δεξιάς πρέπει να μας προβληματίσει όπως και η σχετική στασιμότητα της αριστεράς.

Τα ΜΜΕ, με την καθημερινή πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν έχουν πείσει σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και το ΛΑ.Ο.Σ τηρούν υπεύθυνη στάση για την χώρα, αντίθετα με το Κ.Κ.Ε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά που "ανεύθυνα" πρωτοστατούν σε απεργίες και αντιτίθενται στα μέτρα της κυβέρνησης.

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: