Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Να ανατρέψουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν

Να συνεχίσουμε τους αγώνες με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα για ν’ ανατρέψουμε τον εφιάλτη του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Αυτό είναι το άμεσο και πρωταρχικό καθήκον που μπαίνει επιτακτικά στον εργαζόμενο λαό και πιο πιεστικά στις δυνάμεις της Αριστεράς που οφείλουν να πρωτοστατήσουν.
Εχουν καθήκον και υποχρέωση να οργανώσουν την πάλη του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας για να υπερασπίσουν τη δουλειά τους, τη ζωή τους, το μέλλον τους.
Η γενική απεργία στις 24 Φλεβάρη, οι δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν στην Αθήνα αλλά και σε δεκάδες πόλεις της χώρας ανέδειξαν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων για να παλέψουν για την ανατροπή της επίθεσης. Ανέδειξαν επίσης ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς ήταν αυτές που στήριξαν ουσιαστικά την απεργία όπως και τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, γεγονός που έγινε αντιληπτό από όλους όσοι διαδήλωσαν.
Την ίδια στιγμή ανέδειξε ξανά τον θλιβερό ρόλο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα υπονόμευαν την απεργία, ενώ οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής παράταξής τους (ΠΑΣΚΕ) απουσίαζαν από τις συγκεντρώσεις.
Η επίθεση ολοένα και περισσότερο γίνεται πιο άγρια και καταιγιστική. Τα μέτρα που ανακοινώνονται και προωθούνται είναι πράγματι εφιαλτικά και απειλούν τη ζωή και το μέλλον του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο άγριου ανταγωνισμού με επικεφαλής την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία και με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ευθυγραμμίζεται με τις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις και υποτάσσεται με τον πιο δουλικό τρόπο στους εκβιασμούς των μεγάλων αφεντικών.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση και μια αστική αντιπολίτευση επικίνδυνες, που βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια και τη χώρα σε περιπέτειες από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Η πρόσκληση του Ομπάμα προς τον Γ. Παπανδρέου να επισκεφτεί άμεσα την Ουάσιγκτον εντάσσεται ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση.
Να λοιπόν που οι απαιτήσεις της πάλης γίνονται όλο και πιο επιτακτικές για το σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς, οι οποίες οφείλουν να πρωταγωνιστήσουν μέσα από την κοινή τους δράση για το ξεσήκωμα του λαού και της νεολαίας, για την ανατροπή του εφιάλτη που μας απειλεί και για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: