Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού


Η σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη προωθεί ενεργά την εγκληματική πολιτική πλήρους εμπορευματοποίησης του νερού, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της άρχουσας τάξης. Δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης καθώς και τη διαχείριση της άρδευσης σαν μέσο για την προώθηση της ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.
Το νερό, ένας φυσικός πόρος στρατηγικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, των οικοσυστημάτων, του περιβάλλοντος και τις δυνατότητες της εγχώριας παραγωγής, πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Γι' αυτό απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, που θα κατοχυρώσει τους υδάτινους πόρους σαν λαϊκή περιουσία.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής, της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας, η αξιοποίηση του νερού θα σχεδιάζεται, θα υλοποιείται και θα ελέγχεται με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.

Για να ανοίξει ο δρόμος γι' αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική καλούμε το λαό σε αγωνιστική δράση για:
- Ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, που θα αφορά την έρευνα, τον εμπλουτισμό, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ και της άρχουσας τάξης.
- Σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων υποδομής.
- Μέτρα προστασίας της ποιότητας νερών με ορθολογική χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, με τον έλεγχο των βιομηχανικών αποβλήτων.
- Προστασία των ελεύθερων χώρων στις πόλεις και ανάπτυξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Περιορισμό των διαρροών από τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης.
- Προστασία των δασών, η ανάπτυξή τους με αναδασώσεις που ευνοούν τη συγκράτηση των νερών και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, κατάργηση των δασοκτόνων νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: