Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Δημήτρης Χριστόφιας «Δεν θα επιδιώξω δεύτερη θητεία εάν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού»

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας εάν πρώτα δεν λυθεί το Κυπριακό, έστειλε την Πέμπτη από τη Λευκωσία ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν άφησε περιθώριο παρερμηνείας των δηλώσεών του:
«Το λέω ξεκάθαρα. Δεν θα επιδιώξω δεύτερη θητεία εάν δεν υπάρξει λύση του Κυπριακού. Η τρέχουσα θητεία μου θα είναι η πρώτη και η τελευταία» είπε χαρακτηριστικά.




Αναφερόμενος στην εξέλιξη των απευθείας διαπραγματεύσεων με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Χριστόφιας επισήμανε:
«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος οφείλεται στη διάσταση απόψεων των δύο πλευρών και όχι στο ότι δεν έχουν διεξαχθεί πολλές συναντήσεις».
«Σύγκλiση απόψεων υπήρχε μόνο όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειχνε προθυμία ανάλογη με τη δική μας. Δυστυχώς, σε πολλές από τις προτάσεις της είναι εμφανές ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, με τη στήριξη της Αγκυρας, παραμένει "αγκυλωμένη" σε παλαιότερες θέσεις» κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.



 Πηγή:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: