Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Κάποια μέτρα αγγίζουν τα όρια της πολιτικής διαστροφής


Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ “με όλα τα κρισιακά μέτρα ως προς τη στρατηγική τους”, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας ότι το κόμμα της δεν στέκεται σε ένα-ένα μέτρο αλλά συνολικά, ενώ σχολίασε ότι κάποια μέτρα αγγίζουν τα όρια της πολιτικής διαστροφής.
Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ τηρεί το προεκλογικό του πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι “τα μετρά που πήρε δεν είναι καθόλου έξω από τα ιδεολογικά όρια του ΠΑΣΟΚ”.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ερασιτεχνισμό, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη λογική του διλήμματος σταθεροποίηση ή ανάπτυξη, ευρωστήριξη ή ΔΝΤ. 

“Η κρίση είναι μες το DNA του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος”, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι “δεν μπορούμε να λέμε ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα της διαχειρίσης”. Υπενθύμισε ότι και στις αρχές της δεκαετίας του 90' υπήρξε κρίση του καπιταλισμού, όμως, τότε, είπε δόθηκε διέξοδος με τις ιδιωτικοποιήσεις, με τις νέες αγορές που προέκυψαν από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Η γραμματέας του ΚΚΕ επ' ευκαιρία της συζήτησης για την οικονομία και με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση είναι στο παρά πέντε συμφωνίας για τη διχοτόμηση του Αιγαίου”.
Παραχωρεί η κυβέρνηση κυριαρχικά δικαιώματα, είπε κάνοντας λόγο για επικείμενη αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου. “Η άμυνα της χώρας συρρικνώνεται, υπονομεύεται η αμυντική ικανότητα της χώρας”, σημείωσε η γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ εκτίμησε ότι θα λυθεί το όνομα της ΦΥΡΟΜ χωρίς να φύγουν οι αλυτρωτικές επιδιώξεις της γειτονικής χώρας. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επισήμως για το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: