Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Η Μέρκελ δεν θα προσφέρει βοήθεια

"Η Γερμανία δεν θα προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα την Παρασκευή που η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο", δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
"Η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής θα χρησιμεύσει για να συζητηθεί η κατάσταση, ως έκφραση των καλών γερμανο-ελληνικών σχέσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.
"Οι συνομιλίες ανάμεσα στην καγκελάριο και τον πρωθυπουργό δεν προσφέρονται, όσον αφορά το περιεχόμενό τους, για να γίνουν οποιεσδήποτε δεσμεύσεις για βοήθεια", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία καλωσορίζει τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας και κάλεσε την Ελλάδα να εξασφαλίσει ότι θα εφαρμοστούν. "Η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα κάνει τη δουλειά της, θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και θα στηρίξει την σταθερότητα του ευρώ", τόνισε.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε το "σεβασμό" του για τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία δείχνουν πως "η Ελλάδα κάνει πραγματικά προσπάθειες" για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, δήλωσε εκπρόσωπος.

Eurogroup- Κομισιόν
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαιρέτισε τα θαρραλέα, όπως τα χαρακτήρισε, πρόσθετα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην οικονομική βοήθεια των εταίρων της, αν κριθεί αναγκαίο.

Καλωσόρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει και διαβεβαίωσε για πλήρη στήριξη της χώρας μας.
Σόιμπλε: "Δεν υφίσταται θέμα στήριξης της Ελλάδας"
Στο ίδιο μήκος κύματος νωρίτερα και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστηρίζει σε συνέντευξή του ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει ενίσχυση για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων.
"Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία οικονομική βοήθεια, οπότε το θέμα της στήριξης δεν υφίσταται", δήλωσε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
"Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να εξυγιάνει την δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της και κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για τους Έλληνες", πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: