Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Διαμαρτυρία των εκτάκτων αρχαιολόγων


Σε συγκέντρωση έξω από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης καλεί ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων την Κυριακή, στις 11 το πρωί, καθώς, έξι μήνες μετά τις εκλογές, κανένα από τα προβλήματα των έκτακτων αρχαιολόγων δεν έχει επιλυθεί, «παρά τις ανέξοδες υποσχέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας για λύσεις μέχρι τον Μάρτιο», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Βασικό αίτημα των εκτάκτων αρχαιολόγων είναι να καταργηθεί ο «απαράδεκτος και παράλογος περιορισμός του 24μήνου, ο οποίος ισχύει και συνεχίζει να αποκλείει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό από το υπουργείο Πολιτισμού». Όπως σημειώνουν, το αποτέλεσμα της διάταξης αυτής είναι «στις προκηρύξεις για την πρόσληψη ωρομισθίων να αποκλείονται όλοι οι έμπειροι εργαζόμενοι, λόγω 24μηνου, και στα κριτήρια να δίνεται προτεραιότητα στην εντοπιότητα και την ανεργία, ενώ η πολύτιμη προϋπηρεσία υποβαθμίζεται».
Ταυτόχρονα ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ζητά τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρωμή των μισθών όσων εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα), καθώς και την άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των υπηρεσιών του υπουργείου.

Πηγή:Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: