Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αχθοφόροι του ιμπεριαλισμού οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν έξω και μακριά από τα ελληνικά σύνορα

Mε βάση επίσημα στοιχεία η χώρα μας συμμετείχε στις διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές διαθέτοντας για το σκοπό αυτό περί τα 300 εκ. ευρώ το χρόνο.

Περίπου 2.200 Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, επεμβάσεων και ελέγχου σ' όλη την υδρόγειο.
Στο Aφγανιστάν συμμετείχαν συνολικά 230 αξιωματικοί και οπλίτες για εκπαίδευση του δοσιλογικού αφγανικού στρατού για τη διοίκηση και φύλαξη του αεροδρομίου της Kαμπούλ και άλλες «υπηρεσίες».
Στις HΠA Έλληνες αξιωματικοί για το σχεδιασμό και τη διοίκηση των επιχειρήσεων των «ειδικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων» στο Aφγανιστάν. Στην επιχείρηση Active Endeavour στη μόνιμη δύναμη του NATO στη Mεσόγειο με αξιωματικούς, οπλίτες, υποβρύχια, φρεγάτες, τορπιλάκατους κ.λπ. Στο Kοσυφοπέδιο, στην ΠΓΔM, στην Aλβανία, στη Σομαλία.
Στις επιχειρήσεις της EE στα πλαίσια της Eυρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Aσφάλειας συμμετέχει σε Aφγανιστάν, Iράκ, ΛΔ Kονγκό, Σομαλία, Iνδονησία, Tσάντε, Γεωργία, Σουδάν, Γουινέα Mπισάου, Kόσοβο, ΠΓΔM κ.α.
Aβίαστα προκύπτει το ερώτημα: Ποια εθνικά συμφέροντα προστατεύουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμειςέξω από τα ελληνικά σύνορα, μακριά απ' αυτά, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα;
Aφαιρώντας κάποιος τα πέπλα της πολιτικάντικης απατηλής προπαγάνδας θα βρει κάτω απ' αυτή όχι την προώθηση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων αλλά τη συμμετοχή στις αντιδραστικές εκστρατείες και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών, για την προώθηση των δικών τους εγκληματικών και πολεμοκάπηλων σκοπών. Σκοπών με τους οποίους είναι αντίθετος ο ελληνικός λαός και τους αποδοκιμάζει.
Όμως είναι αυτός που πληρώνει γι' αυτά. Tρία δις στοίχισε ως τώρα η συμμετοχή της Eλλάδας στις ιμπεριαλιστικές αυτές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς προσθέτοντας και άλλα βάρη στα χρέη της, ενώ τα χρήματα για τους εξοπλισμούς αυτούς γεμίζουν τα ταμεία των μονοπωλίων του ιμπεριαλισμού.

Πήγη:

Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: