Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Συλλαλητήριο ενόψει κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Μ.Τρίτης η ΑΔΕΔΥ μαζί με εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κατά της οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Προπύλαια ενάντια στην οικονομική-εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Μ.Τρίτης η ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενοι και νεολαίοι μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και πολιτικών σχηματισμών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ).


Η ΑΔΕΔΥ αναμένεται να προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία στο δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς τη Βουλή, μέσω Ομονοίας και Σταδίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την "στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων" και τις αναμενόμενες αρνητικές εξελίξεις στο εισοδηματικό.

Ειδικότερα ζήτησαν την ακύρωση των δύο προηγούμενων "αντεργατικών - αντιλαϊκών - κυβερνητικών πακέτων μέτρων" και δήλωσαν ότι δεν θα δεχθούν το νέο πακέτο το οποίο όπως είπαν "θα διαλύσει το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις λόγω δεσμεύσεων προς την ΕΕ και το ΔΝΤ".

Δήλωσαν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ενάντια στα μέτρα περικοπής μισθών και επιδομάτων αλλά και τις συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών που δρομολογεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ:WWW.ETHNOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: