Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΙΣΠΑΝΙΑ: Επένδυση 590 εκατομμύρια ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

HLEKTRIKO_AYTOKINHTOΗ σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας σκέφτεται να χορηγήσει 590 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ισπανία, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Βιομηχανίας Μιγκέλ Σεμπαστιάν "παρουσίασε μια έκθεση για το σχέδιο προώθησης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ισπανία", δήλωσε η Μαρία Τερέζα Φερνάντες ντε λα Βέγκα.


Αυτή η έκθεση προβλέπει "μία επένδυση 590 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ετών", δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιθυμούν οι κυβερνήσεις των χωρών που προσανατολίζονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να παρέχουν άμεση βοήθεια σε όσους επιθυμούν να τα αγοράσουν, προκειμένου να καλύψουν το κόστος αυτών των αυτοκινήτων σε σχέση με τα συμβατικά.
"Το σχέδιο προβλέπει μία μεγάλη δεσμίδα μέτρων για να βοηθήσουν στην ζήτηση, να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη αυτού του βιομηχανικού κλάδου", δήλωσε η ντε λα Βέγκα.
Η ισπανική κυβέρνηση ελπίζει να φτάσει συνολικά τα 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2014.
ΠΗΓΕΣ:ΕΡΤ-AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: