Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΜΠ. ΟΜΠΑΜΑ : Προκλητική στάση κατά της Κούβας

Την ...πρόθεση να συνεχίσουν να «αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Κούβα» υποστήριξαν οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (όπου συμμετείχε η ΝΔ με τον πρόεδρό της, Αντ. Σαμαρά) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ακολουθώντας πιστά το πρόσφατο απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που στρέφεται κατά της Κούβας, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) - χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τον πρόσφατο θάνατο του ποινικού κρατούμενου Ορλάντο Ζαπάτα από απεργία πείνας, τον οποίο έχουν ανακηρύξει ουσιαστικά «πολιτικό κρατούμενο» - μιλά για «δραματική κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων», των οποίων «παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», και καλεί την κουβανική κυβέρνηση για «άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και των κρατουμένων συνείδησης».


Ο λαός της Κούβας έχει αποδείξει ότι δεν πτοείται ούτε από εμπόδια και αποκλεισμούς ούτε από προκλήσεις.Associated Press


Τάσσεται στο πλευρό των λεγόμενων «αντιφρονούντων» εκφράζοντας παράλληλα «το θαυμασμό και το σεβασμό προς τους δημοκράτες αγωνιστές» που «παλεύουν για τη δημοκρατική μετάβαση» της χώρας. Δηλαδή, με άλλα λόγια, δραστηριοποιείται ανοιχτά για την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας... Τη στάση αυτή καταγγέλλει με χθεσινό άρθρο της η εφημερίδα «Γκράνμα», όργανο του ΚΚ Κούβας.
Στο ίδιο πνεύμα, επέμβασης στα εσωτερικά του Νησιού της Επανάστασης, εντάσσονται και οι προχτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Μπ. Ομπάμα, που σε γραπτό του μήνυμα ζητά από την Κούβα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της και την καταγγέλλει πως χρησιμοποιεί «σφιγμένη γροθιά» κατά των πολιτών της. «Παραμένω δεσμευμένος στη στήριξη της επιθυμίας των απλών Κουβανών πολιτών να καθορίζουν ελεύθερα το μέλλον τους και να απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που χαρακτηρίζουν την Αμερική», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη συνέχεια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.
«Ο Μπ. Ομπάμα είναι ενθουσιώδης θαυμαστής του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού συστήματος που επιβάλλεται από τις ΗΠΑ σε ολόκληρο τον πλανήτη», σημειώνει σε άρθρο του στους «Στοχασμούς» της 24ης Μάρτη ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο και αφού παραθέτει επίσης μια λίστα με τις αντιφάσεις ανάμεσα στα ιδεώδη που υπερασπίζεται η Κούβα εδώ και πέντε δεκαετίες με μεγάλες θυσίες και τις εγωιστικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ σημειώνει με νόημα: «Είναι πράγματι αξιοσημείωτο πως 234 χρόνια μετά τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στη Φιλαδέλφεια το 1776 (...) η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τη δημόσια Υγεία για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (όπως παρουσιάζεται), κάτι που η Κούβα πέτυχε για ολόκληρο τον πληθυσμό της πριν από μισό αιώνα και παρά τον επιβληθέντα απάνθρωπο και σκληρό αποκλεισμό» από την Ουάσιγκτον.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: