Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Γαλλία: Ελαφρώς αυξημένη η συμμετοχή στο β' γύρο των περιφερειακών εκλογών


Ελαφρώς αυξημένη είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, μετά τις εκκλήσεις και τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, λόγω της μικρής συμμετοχής στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής.
Στις 18.00 ώρα Ελλάδας, εννέα ώρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία ανερχόταν σε 43,47% ενώ την ίδια ώρα την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό ανερχόταν σε 39,29%.

Ωστόσο το ποσοστό θεωρείται ουσιαστικά αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με εκείνο του 2004, όπου η συμμετοχή είχε ξεπεράσει το 60%.

Εκτιμάται ότι το συντηρητικό κόμμα UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί θα είναι εκείνο που θα πληγεί σε σημαντικό βαθμό από τη μικρή συμμετοχή των ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Σαρκοζί και το UMP θα χάσουν και τις 22 μητροπολιτικές περιφέρειες της Γαλλίας, μια ταπεινωτική ήττα που θα αναγκάσει το Γάλλο πρόεδρο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του και σε αναθεώρηση πολλών σημείων της πολιτικής του.
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γερμ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: