Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

«Μίνι» εισβολή των ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα



Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σύντομης εισβολής των ισραηλινών στρατευμάτων στην Χαν Γιουνίς.
Ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν εξερράγη οβίδα, που εκτοξεύθηκε από τεθωρακισμένο άρμα μάχης, ενώ επτά ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ισραηλινά τανκς, υποστηριζόμενα από ελικόπτερα, διείσδυσαν σε απόσταση εκατό μέτρων στα παλαιστινιακά εδάφη και στη συνέχεια αποσύρθηκαν.

Εν τω μεταξύ, νέα ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τα παλαιστινιακά εδάφη προς το νότιο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, δεν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημίες, καθώς η ρουκέτα προσγειώθηκε σε αγρό.
Χθες, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Παλαιστίνιους μαχητές κοντά στον φράκτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ - Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: