Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ Τούρκοι εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Σαντορίνη. Νέα τουρκική πρόκληση με κορβέτα στο Αιγαίο

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο την Τρίτη, λίγα 24ωρα μετά τις απόπειρες αναχαίτισης από τουρκικά F16 ελικοπτέρου του Λιμενικού που συμμετείχε σε επιχείρηση της Frontex στο Φαρμακονήσι. Την Τρίτη, η τουρκική κορβέτα Bafra περιφερόταν στο Αιγαίο φτάνοντας μέχρι και ανοιχτά της Μήλου. 

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ αργά το βράδυ της Τρίτης, η τουρκική κορβέτα έπλεε μεταξύ Φαλκονέρας και Αντιμήλου με βόρεια πορεία στα διεθνή ύδατα, ακολουθούμενη πάντα από την κανονιοφόρο "Ναυμάχος".


Η τουρκική κορβέτα είχε εξέλθει από χθες, μια το πρωί από τον κόλπο της Σμύρνης. Αρχικά ακολούθησε βόρεια πορεία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και στη συνέχεια κινήθηκε νότια κατά μήκος των τουρκικών ακτών. Στη συνέχεια ακολούθησε δυτική πορεία πλέοντας στο νότιο Αιγαίο. Το μεσημέρι βρέθηκε βορειοδυτικά της Σαντορίνης.

Το τουρκικό πλοίο παρακολουθείται από την κανονιοφόρο "Ναυμάχος" του Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι ο κυβερνήτης του "Ναυμάχου" έξέπεμψε μήνυμα προς την κορβέτα, η οποία εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο το μήνυμα αγνοήθηκε από το τουρκικό πλοίο.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: