Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΔΕΛΦΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - Συμπαράσταση στον αγώνα των Ελλήνων εργατών

Στην ΚΕ του ΚΚΕ φθάνουν μηνύματα αλληλεγγύης για τον αγώνα που δίνει το κόμμα μας όντας στην πρωτοπορία των αγώνων της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου να πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση.
Η Εθνική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ με μήνυμά της προς την ΚΕ τουΚΚΕ σημειώνει:
«Εμείς στις ΗΠΑ παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο,τι συμβαίνει στη χώρα σας δεν είναι μόνο παρόμοιο με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, αλλά κυρίως είναι μέρος της ίδιας παγκόσμιας δυναμικής. Παντού το μονοπωλιακό κεφάλαιο εμπλέκεται σε μια κρίση που το ίδιο προκάλεσε, που είναι προϊόν των δικών του εσωτερικών αντιθέσεων οι οποίες οξύνονται από την ακόρεστη δίψα για κέρδος της κυρίαρχης τάξης. Και παντού η κυρίαρχη τάξη προσπαθεί να "λύσει" την κρίση με επίθεση στα δικαιώματα, στο εισόδημα και στις εργασιακές σχέσεις των εργατών, των μικρών αγροτών, των φοιτητών και των φτωχών γενικά.

Μας ενθαρρύνει και εμάς να βλέπουμε το κόμμα σας, τα συνδικάτα, ειδικά αυτά με τα οποία έχετε στενότερους δεσμούς και συνολικά η εργατική τάξη στη χώρα σας ως σύνολο να απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πιο ισχυρές καπιταλιστικές χώρες. Με την αντίστασή σας ενθαρρύνετε τους εργάτες παντού και δείχνετε στον κόσμο ότι δεν είναι η λύση το μοντέλο της οικονομικής ολοκλήρωσης που αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση και η νεοφιλελεύθερη μυθολογία.
Και στη χώρα μας η κυρίαρχη τάξη προωθεί το δήθεν επιχείρημα ότι "όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες" για να βγούμε από την κρίση που η ίδια προκάλεσε. Καθημερινά και περισσότεροι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχτούν "λύσεις" που μειώνουν τους μισθούς, χτυπάνε τις κοινωνικές παροχές, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και γενικότερα χτυπάνε τα λαϊκά δικαιώματα.
Η Εθνική Επιτροπή του ΚΚ ΗΠΑ χαιρετίζει τη δράση του ΚΚΕ όπως και όλων των αγωνιστών εργατών, μικρών αγροτών, άλλων εργαζομένων που δίνουν έναν περήφανο αγώνα αντίστασης ενάντια στην ΕΕ και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο, που προσπαθούν να επιβάλουν στους Ελληνες εργαζόμενους να πληρώσουν αυτοί τα εγκλήματά τους.
Ο αγώνας σας είναι και δικός μας».
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βολιβίας

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βολιβίας, ο Α' Γραμματέας της ΚΕ, Ιγνάσιο Μεντόσα Πισάρο, και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, Μάρκος Ντόμιτς, απέστειλαν χαιρετιστήριο προς την ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα. Σε αυτό σημειώνουν:
«Με βαθιά ικανοποίηση θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς στην πάλη του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης, που στην πρωτοπορία της είναι το ΚΚΕ.
Η πρόσφατη μεγάλη εργατική κινητοποίηση με τη γενική απεργία (σ.σ. στις 24 του Φλεβάρη) αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν την απάτη που σημαίνει η ΕΕ, την απάτη της ελληνικής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της, της δεξιάς και της ακροδεξιάς, ξεσηκώνονται ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην ίδια την αστική τάξη.
Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξη και συμφωνία με την κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν 23 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από την ΕΕ, σχετικά με τις αιτίες της κρίσης, τον αντιλαϊκό - αντεργατικό χαρακτήρα των μέτρων που πρόκειται να ληφθούν για να διασώσουν την πλουτοκρατία.
Η πάλη που διεξάγει η εργατική τάξη στην Ελλάδα είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο, στη μετωπική σύγκρουση με τον καπιταλισμό και όλους τους υπηρέτες του. Χωρίς αμφιβολία θα βοηθήσει να ξεκαθαριστεί η προοπτική της πάλης των λαών και των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο και για άλλη μια φορά δείχνει ότι η μόνη προοπτική για να ζήσουν καλύτερα είναι το ξεπέρασμα του καπιταλισμού και η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας όπου θα τελειώσουν η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και οι ανταγωνισμοί για ιδιωτικά συμφέροντα.
Για άλλη μια φορά σας εκφράζουμε την αδελφική μας αλληλεγγύη και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αγώνα σας».

Το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ

Τη στήριξή του στον αγώνα που δίνουν το ΚΚΕ και η εργατική τάξη της Ελλάδας εκφράζει το Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα σε πρόσφατη σχετική αναφορά του σε απόφαση της ΚΕ του. Σε αυτή σημειώνεται:
«Σε ό,τι αφορά στις διεθνείς εξελίξεις, η ΚΕ θέλει να σημειώσει το βάθεμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η κρίση στην Ελλάδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Χώρες όπως η Ελλάδα προχώρησαν σε σκληρές οικονομικές πολιτικές, με δανεισμό υπέρ των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών.
Το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ στηρίζει τους συμμάχους του στην Ελλάδα, το αγωνιστικό εργατικό κίνημα του ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, στην πάλη τους για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης η εργατική τάξη και η φτωχολογιά».

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: