Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Κροατία: Ντοκυμανταίρ για τον Τίτο "ξεπέρασε" το Χάρι Πότερ


Ο πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ο οποίος πέθανε πρίν από περίπου τριάντα χρόνια, φαίνεται να είναι πιο δημοφιλής στην Κροατία, απ' ότι ο Χάρι Πότερ, καθώς ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της κροατικής κρατικής τηλεόρασης.

Το δεύτερο από τα 12 επεισόδια του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τίτο, που μεταδόθηκε την Παρασκευή από την κρατική τηλεόραση της Κροατίας HRT παρακολούθησε το 14,9% των τηλεθεατών στην Κροατία, δήλωσε ο Ντάνκο Ντρουζίγιανιτς.


Η ιδιωτική τηλεόραση RTL που μετέδιδε την ίδια στιγμή την ταινία «Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς", προσήλκυσε το 11,92% των τηλεθεατών.

Ένα πολύ δημοφιλές reality show, όπου τοπικές διασημότητες εργάζονται σε μια φάρμα, και μεταδόθηκε από την ιδιωτική τηλεόραση Nova TV, επίσης, την ίδια στιγμή, εξασφάλισε ένα 14,1% τηλεθέασης.

Το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ για τον Τίτο, που προβλήθηκε από το HRT στις 12 Μαρτίου είχε προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το 22,6% των Κροατών είχε παρακολουθήσει το πρόγραμμα, δήλωσε ο Ντρουζίγιανιτς.

Ο Τίτο κυβέρνησε την γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία επί 35 χρόνια από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έως το θάνατό του το 1980. Μια δεκαετία μετά τον θάνατό του, η Γιουγκοσλαβία κατέρρευσε σε μια σειρά αιματηρών συγκρούσεων.



Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: