Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Aνησυχία προκαλούν οι αυτοκτονίες φοιτητών στη Νέα Υόρκη



Σειρά αυτοκτονιών που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Cornell στην Ίθακα της Νέας Υόρκης, τα τελευταία δύο εξάμηνα αποτελεί «κρίση της δημόσιας υγείας», δήλωσε η διευθύντρια της Πρωτοβουλίας Ψυχικής Υγείας της Σχολής.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ίθακα, τέσσερις φοιτητές αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου του 2009 και ακόμη δύο έχουν αυτοκτονήσει τους τελευταίους δύο μήνες.Το Φεβρουάριο ένας πρωτοετής, πήδηξε από γέφυρα ενώ την περασμένη Πέμπτη, υπό παρόμοιες συνθήκες βρέθηκε το σώμα ενός δευτεροετή φοιτητή μηχανικής. Οι αρχές κάνουν ειδική νεκροψία σε έναν άλλο φοιτητή που εκτιμάται ότι έχει αυτοκτονήσει.


Σύμφωνα με τον Τίμοθι Μαρσέλ, τα αίτια των αυτοκτονιών δεν έχουν διευκρινιστεί ενώ στο Cornell δεν είχαν σημειωθεί αυτοκτονίες από το 2005 μέχρι το 2008.
Ο εθνικός μέσος όρος βρίσκεται στις 7,29 αυτοκτονίες ανά έτος για κάθε 100.000 μαθητές, σύμφωνα με την Πόλα Κλέιτον, διευθυντή του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Πρόληψη Αυτοκτονιών. Αυτό σημαίνει ότι το Cornell, με 19.639 μαθητές θα έπρεπε να έχει κατά μέσο όρο, λιγότερες από δύο αυτοκτονίες το χρόνο.
Το Πανεπιστήμιο Cornell, μετά από κάποια αυξημένα κρούσματα αυτοκτονιών στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρέχει σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας τη βασική εκπαίδευση, ώστε να μάθουν να ερευνούν τα συμπτώματα κατάθλιψης. Οι πρωτοετείς φοιτητές εξετάζονται για ενδείξεις ψυχολογικών διαταραχών ενώ είναι διαθέσιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες στους φοιτητές που τις χρειάζονται.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: