Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ: Πορνογραφία - του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

Γιατί η Τζούλια; Μα επειδή σεξουαλική στέρηση. 

Επειδή εκπόρνευση. Επειδή χυδαιότητα. Επειδή παρακμή και ευτέλεια. Ελεύθεροι στα λόγια. Ανάπηροι στην πράξη. Αναπηρία εργασιακή. Αναπηρία πολιτική. Αναπηρία κοινωνική. Αναπηρία εκπαιδευτική. Αναπηρία αισθηματική. Αναπηρία ερωτική. Ο μεγαλύτερος, αόρατος εχθρός του σύγχρονου Ελληνα, ο αληθινός εαυτός του. Καμία εκτίμηση για την εργασία του. Καμία για την κοινωνία του. 

Καμία για το περιβάλλον του. Καμία για τη διασκέδασή του. Παράδειγμα; Οι χειρότερες τηλεοπτικές εκπομπές στη λίστα της μεγαλύτερης θεαματικότητας. Απολαμβάνει εκπομπές που δεν εκτιμά το περιεχόμενό τους. 

Το ίδιο και με την ψήφο του. Ψηφίζει κόμματα για τα οποία πιστεύει ακράδαντα ότι είναι αντιλαϊκά και διαπλεκόμενα. Τον κλέφτη; Τον κλέφτη! Με τον απατεώνα; Με τον απατεώνα. Ετσι δεν ψηφίζει για το μέλλον και την προσδοκία αλλά για την κόντρα, την άρνηση και το τώρα. Να φύγει ο προηγούμενος, να έρθει ο επόμενος. Ψηφίζει να τιμωρήσει, όχι να επιβραβεύσει. 

Όχι για την προκοπή του τόπου αλλά για να βολέψει το παιδί του. Για την άδεια οικοδομής, την αυθαιρεσία, τη μετάθεση, τη δική του ομηρεία. Ετσι προσωρινά κερδισμένος. Μακροπρόθεσμα ολότελα ταπεινωμένος. Καμία εκτίμηση για τα κόμματα. Καμία εκτίμηση για τους θεσμούς. Καμία εκτίμηση για τον εαυτό του. Ελεύθερος αλλά διαρκώς αυτοτιμωρημένος. Ετσι πρωταγωνιστής μιας επικών διαστάσεων πορνογραφίας.

 Γιατί ο ίδιος διάτρητος. Ο ίδιος περιφρονημένος. Ο ίδιος επί της ουσίας αγράμματος. Ο ίδιος διαρκώς ταπεινωμένος. Ο ίδιος το περιεχόμενο ενός πτυελοδοχείου. Εκεί που φτύνει, εκεί ο ίδιος φυτρώνει. Γιατί μονίμως στερημένος. Χωρίς όραμα. Χωρίς ελπίδα. Χωρίς Παιδεία. Χωρίς κρατική προστασία. Χωρίς ασφάλεια. Χωρίς καθημερινή ευαισθησία. Τι είμαι; Αριθμός. Φορολογικής δήλωσης. Αστυνομικής ταυτότητας. Πινακίδας αυτοκινήτου. Πλαστικής κάρτας. Τραπεζικού δανείου. Επομένως κρεοπωλείο η πορνογραφία της Τζούλιας. Ενα κομμάτι κρέας ο ίδιος! 

Πηγή: www.tovima.gr-Δημήτρης Δανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: